Alexandru Sassu, demis de la conducerea TVR

Marti, 30 Martie 2010, ora 15:59
7983 citiri
Alexandru Sassu, demis de la conducerea TVR

Directorul SRTv, Alexandru Sassu, dar si intreg Consiliul de Administratie al SRTv, au fost demisi, marti, 195 de parlamentari votand pentru respingerea raportului de activitate al institutiei, in Plen.

Sassu va ramane interimar la sefia TVR, pana la numirea unui nou director.

"Vreti depolitizare? Depolitizarea nu poate fi facuta in acest mod. Iata, primul ministru vrea o emisiune in fiecare miercuri la ora de maxima audienta", a spus Alexandru Sassu, marti, in fata parlamentarilor.

Acesta a insistat ca atata timp cat el va fi la sefia televiziunii publice aceasta nu se va transforma intr-un post guvernamental, anunta Gandul.

Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune nu ar trebui sa aiba finantare 'prioritara' de la bugetul de stat, a declarat marti, presedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, in cadrul dezbaterilor din Comisia pentru cultura din Senat asupra proiectului de modificare a legii de functionare a celor doua institutii, initiat de deputatul PD-L Raluca Turcan.

Potrivit lui Sassu, o finantare exclusiva de la bugetul de stat ar diminua autonomia celor doua institutii media publice, relateaza Agerpres.

Si senatorul PD-L Radu F. Alexandru a sustinut ca finantarea de la bugetul de stat trebuie sa aiba o pondere "considerabila si satisfacatoare, astfel incat SRR si SRTV sa combata kitsch-ul si manelizarea, la care sunt expuse posturile private". Deputatul PD-L Raluca Turcan a sustinut ca cele doua institutii ar trebui sa aiba finantare mixta, asemenea unor regii autonome.

Dezbaterile au continuat pe tema statutului celor doua institutii media publice, senatorii aducand in discutie statutul de societati comerciale, de institutii publice bugetare sau, asa cum sunt definite in Constitutie SRR si SRTv, de servicii publice. Alexandru Sassu a explicat ca schimbarea naturii juridice a SRR si SRTv ar trebui discutata si cu membrii comisiilor juridica si economica din Senat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Alexandru Sassu TVR, #finantare televiziune stat, #proiect functionare TVR , #demisie