Administratia Prezidentiala condamna politica lui Alexandru Sassu

Vineri, 16 Noiembrie 2007, ora 19:09 315 citiri

Administratia Prezidentiala condamna public "reaua credinta" dovedita de Presedintele director general al SRTV Alexandru Sassu (foto) prin abandonarea misiunii de serviciu public de catre Televiziunea Romana si prin blocarea informarii corecte a opiniei publice cu privire la referendumul din data de 25 noiembrie, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit aceluiasi comunicat, "Administratia Prezidentiala considera inadmisibila politica dusa de domnul Sassu, de blocare sistematica a informarii corecte a opiniei publice, dovada fiind atat inceperea cu o intarziere de 10 zile de catre TVR a emisiunilor de dezbatere privind referendumul convocat de presedintele Romaniei cat si incercarile repetate de a bloca accesul sefului statului la televiziunea publica".

"Administratia Prezidentiala condamna public reaua credinta dovedita de domnul Sassu, care continua sa invoce neclaritati de natura juridica sau editoriala pentru a bloca accesul Presedintelui la TVR, solicitand in acest scop, in mod repetat si nejustificat, clarificari din partea Consiliului National al Audiovizualului", se arata in acelasi comunicat.

Conform Administratiei Prezidentiale, "participarea cetatenilor la vot precum si votul efectiv depind intr-o masura covarsitoare de informatiile la care acestia au acces.

Privarea cetatenilor romani de informatii esentiale despre votul din 25 noiembrie 2007 reprezinta un derapaj democratic grav pentru care sunt responsabile nu doar institutiile implicate in organizarea alegerilor, ci si serviciul public de televiziune, finantat din banii cetatenilor".

In consecinta, Administratia Prezidentiala face un apel la SRTV "sa-si respecte obligatiile de informare care ii revin si sa explice cetatenilor evenimentele electorale din ziua de 25 noiembrie, precum si modalitatile tehnice prin care acestia urmeaza sa voteze".

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, i-a explicat lui Alexandru Sassu, printr-o scrisoare adresata vineri, ca legea ii permite presedintelui Basescu sa apara la postul public vineri, 23 noiembrie, deoarece campania pentru referendum se termina sambata.

Sassu cauta motive peste motive pentru a-l interzice pe Basescu la TVR

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News