Aderarea Romaniei la Schengen, discutata la Bruxelles

Joi, 08 Martie 2012, ora 13:40 2618 citiri
Foto: mai.gov.ro

Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen a fost principalul subiect discutat, miercuri, la Bruxelles, de ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca si omologul sau olandez, Gerd Leers.

Cei doi ministri au avut o intrevedere in cadrul reuniunii Partidului Popular European, premergatoare Consiliului Justitie si Afaceri Interne.

Cristian Parvulescu: Amanarea deciziei pe aderarea Romaniei la Schengen, previzibila

Ministrul Imigratiei si Azilului din Olanda l-a felicitat pe demnitarul roman pentru investirea in functia de ministru al Administratiei si Internelor si l-a asigurat de deschidere spre dialog, inclusiv in ceea ce priveste problematica Schengen.

"A fost o intalnire foarte utila in care am avut ocazia sa schimbam opinii cu privire la tematica specifica domeniului afacerilor interne si in care am abordat deschis subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

In urma discutiilor cu ministrul Leers am primit semnale pozitive ca luna septembrie a acestui an va fi momentul in care se va lua decizia cu privire la aderare", a declarat ministrul Gabriel Berca, potrivit MAI.

Doi europarlamentari italieni se opun aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen

Nu in ultimul rand, Berca si-a exprimat covingerea ca "publicarea raportului Comisiei Europene privind MCV, in vara acestui an, va fi inca o confirmare a faptului ca Romania si-a indeplinit obligatiile, chiar daca acest raport nu face parte din criteriile Schengen".

Discutiile in cadrul Consiliului JAI vor continua in cursul zilei de joi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com