ACL, o noua motiune: "Ministerul MTO - minciuna, taxare, oprirea economiei"

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 18:42 1825 citiri
Foto: Nasul TV

PNL si PDL au depus, marti, la Camera Deputatilor motiunea simpla intitulata "Ministerul MTO - minciuna, taxare, oprirea economiei", a anuntat in plenul acestui for legislativ deputatul PNL Eugen Nicolaescu.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor urmeaza sa stabileasca data la care aceasta motiune va fi dezbatuta de catre deputati.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a precizat intr-o conferinta de presa ca motiunea simpla a fost semnata de 108 deputati PNL si PDL.

El a precizat ca in motiunea simpla sunt criticate trei aspecte legate de situatia economica.

"Primul se refera la lipsa de performanta economica si de orice fel de coerenta si de predictibilitate a politicilor bugetare si fiscale. In al doilea rand, Ministerul Finantelor este responsabil pentru ca a ignorat toate semnalele venite din societate, toate avertismentele cu privire la consecintele negative ale masurilor luate de Guvern, dar a ignorat si propunerile constructive ale opozitiei", a spus Nicolaescu.

El a acuzat-o pe Ioana Petrescu de faptul ca este "depasita" de functia pe care o detine.

"Anul acesta este pe cale sa devina anul esecului economic pentru Romania, din cauza politicii de supraimpozitare si de taiere de investitii aplicata de Ministerul Finantelor Publice", a mai declarat Nicolaescu.

De asemenea, deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu a sustinut ca spre deosebire de inceputul anului 2009 acum cauzele intrarii in recesiune nu sunt unele externe, ci interne, determinate de Guvernul Ponta.

"Politica dusa de Guvernul Ponta este una gresita, ne indreapta spre dezastru economic si bugetar. Politica de supraimpozitare si de taiere a investitiilor sunt cauzele principale ale intrarii Romaniei in recesiune", a afirmat deputul PDL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News