Ce este polița PAD și ce daune acoperă. Viitorul casei tale depinde de tine

Advertorial
Marti, 20 Decembrie 2022, ora 13:06
9837 citiri
Ce este polița PAD și ce daune acoperă. Viitorul casei tale depinde de tine
Polița PAD, grijă pentru casă FOTO Unsplash

O locuință este mai mult decât o adunătură de ziduri de beton, ferestre și mobilă. Casa este agoniseala de-o viață a multor români, marcată de sacrificii, drept urmare grija pentru ea nu ar trebui să se termine după achiziție.

Cu atât mai mult că, pe măsură ce trece timpul, se transformă în ”acasă”: un spațiu sigur în care ne retragem din agitația și problemele cotidiene, locul în care copiii cresc, fac primii pași și spun primele cuvinte, cu alte cuvinte un întreg album de amintiri prețioase.

Din nefericire, există evenimente nefericite, tragedii pe care nu le putem controla, cum ar fi dezastrele naturale. Dar chiar și în aceste condiții, viitorul casei tale depinde de tine, iar asta se traduce prin polița PAD.

Ce este polița PAD

PAD este o poliță de asigurare împotriva dezastrelor naturale, fiind primul pas necesar în asigurarea locuinței. PAD acoperă daunele produse locuinței ca urmare directă sau indirectă a unui dezastru natural, fiind incluse inundațiile (din cauze naturale), cutremurele și alunecările de teren.

Pot fi asigurate toate locuințele de pe teritoriul României, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, din mediul urban și rural, care sunt înregistrate în evidența organelor fiscale. Excepție fac locuințele din clădirile expertizate în condițiile legii de către experți tehnici atestați și încadrate în clasa 1 de risc. De asemenea, nu pot fi asigurate anexele, dependințele, dotările și utilitățile care nu sunt legate structural de clădirea în care este situată locuința asigurată și nici bunurile din interiorul locuinței.

Un alt aspect important, dar care poate nu e cunoscut de toată lumea: e obligatoriu să îți asiguri locuința împotriva dezastrelor naturale printr-o poliță PAD. În caz contrar, în cazul distrugerilor produse în urma unui astfel de incident, nu vor fi acordate despăgubiri de la bugetul de stat sau local pentru prejudicii. Mai mult, nerespectarea acestei obligații constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#polita pad, #polita PAD asiguratori, #casa , #asigurari