Polițele PAD sunt la câteva click-uri distanță. Eforturile privind digitalizarea, un semn de respect pentru clienți

Advertorial
Vineri, 31 Martie 2023, ora 09:39
6771 citiri
Polițele PAD sunt la câteva click-uri distanță. Eforturile privind digitalizarea, un semn de respect pentru clienți
FOTO Unsplash

Digitalizarea reprezintă direcția în care merge întreaga lume, drept urmare nu este de mirare că și România încearcă deja de ani buni să implementeze noi tehnologii și să asigure cetățenilor un acces mai rapid și facil la bunuri și servicii.

Companiile private în special au alocat bugete semnificative pentru digitalizare, iar un exemplu în acest sens este PAID. Oamenii jonglează tot mai greu cu agitația vieții cotidiene, locul de muncă, responsabilitățile, astfel că timpul petrecut alături de cei dragi, sau făcând ceea ce ne place, pare tot mai scurt. Drept urmare, deplasările fizice la sedii, statul la cozi și timpul pierdut pe drumuri nu se mai pretează nevoilor actuale. Clienții se îndreaptă tot mai mult către companii care le permit să își rezolve treburile din confortul casei, cu câteva click-uri.

Polița PAD, disponibilă în magazinul online PAID

PAD este polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale și acoperă daunele produse asupra locuinței de inundații, cutremure sau alunecări de teren. De altfel, în România este obligatoriu să îți asiguri locuința împotriva dezastrelor naturale printr-o poliță PAD.

Polița PAD poate fi cumpărată foarte ușor din magazinul online PAID. Astfel, doritorii pot fie să cumpere direct de pe PAID, fie pot apela direct la companiile partenere.

În cazul achiziționării de pe PAID, aceștia trebuie doar să își facă un cont de utilizator, ceea ce presupune completarea câtorva date, adică numele, numărul de telefon, adresa de e-mail și parola. Ulterior, își pot cumpăra polița PAD online cu câteva click-uri.

Datele digitalizate, la discreția primăriilor

Polița PAD este obligatorie prin lege în România, însă cu toate acestea doar 1 din 5 locuințe are locuința asigurată împotriva dezastrelor naturale. În situația în care persoanele fizice sau juridice nu își asigură locuințele aflate în proprietate, nu beneficiază, în cazul producerii unuia dintre dezastrele naturale definite potrivit Legii 260/2008, de niciun fel de despăgubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudicii produse locuințelor. În plus, nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligației de asigurare a locuinței constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei.

Astfel, PAID colaborează constant cu autoritățile publice pentru creșterea gradului de conștientizare. Astfel, compania a mizat pe digitalizare și pentru a acorda acces cât mai ușor la date instituțiilor. Concret, primăriile au toate datele PAID la dispoziție, în format digital, pentru a-și exercita atribuțiile de verificare, informare și sancționare acolo unde este cazul.

Mai mult, platforma pentru primării a fost premiată în cadrul SCIA7, la categoria Smart Governance. În cadrul evenimentului s-a anunțat că polița PAD va fi integrată pe platforma ghișeul.ro.

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) au anunțat joi, 30 martie, semnarea protocolului ce permite integrarea asigurării obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD) pe portalul Ghişeul.ro.

”România este o ţară expusă dezastrelor naturale, iar protejarea financiară a locuinţelor private, prin poliţa PAD, este esenţială pentru o reconstrucţie mai uşoară după un dezastru. Integrarea acestui produs social pe platforma Ghişeul.ro este un pas important în accesibilizarea asigurării. Ne bucurăm şi mulţumim ministerului de resort şi ADR pentru deschidere şi operativitate. Avem toată încrederea că acest demers este în beneficiul utilizatorilor platformei Ghişeul.ro”, a declarat Nicoleta Radu, director general al PAID.

Asistentul virtual MARA

Nici inteligența artificială nu lipsește de la PAID. MARA este un asistent virtual care răspunde telefonic în afara programului de lucru, asigurând continuitatea serviciilor 24/7. Acest proiect este bazat pe inteligență artificială și machine learning, iar operaționalizarea lui permite o capacitate mare de scalare, în cazul unui eveniment major. MARA este activă, o puteți auzi sunând la 021 - 9930, după ora 18.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#polita pad, #PAID Romania, #digitalizare , #asigurari
Comentarii
D
dina_ion
rank 1
UE ue UE nato UE degetalizarea