Cele 3 dezastre naturale acoperite de polița PAD. Reconstrucția locuințelor nu trebuie să fie o povară

Advertorial
Joi, 22 Decembrie 2022, ora 11:34
10395 citiri
Cele 3 dezastre naturale acoperite de polița PAD. Reconstrucția locuințelor nu trebuie să fie o povară
Polița PAD acoperă daunele produse de dezastrele naturale FOTO Pixabay

Oamenii trăiesc în armonie cu natura încă de la începuturi, însă nu este nicio surpriză faptul că natura este imprevizibilă, iar ziua de mâine este în permanență marcată de riscul unei calamități.

Deși nu pot fi prevenite, oamenii își pot lua măsuri suplimentare pentru atenuarea pagubelor, fiind vorba atât de responsabilitatea individuală, cât și de cea colectivă.

Cele 3 dezastre naturale acoperite de polița PAD

Polița PAD acoperă daunele produse locuințelor ca urmare a unui dezastru natural, ca efect direct sau indirect al acestora. Este vorba despre inundații (din cauze naturale), cutremure sau alunecări de teren.

Pe lângă faptul că este obligatorie, persoanele care nu au această asigurare nu vor primi niciun fel de despăgubire pentru daunele produse de o calamitate și vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei.

România, vulnerabilă în fața dezastrelor naturale

În anii 2006-2008, au fost dezbătute vulnerabilitățile majore ale României, iar printre acestea s-au remarcat dezastrele naturale. România este o țară expusă dezastrelor naturale, acestea pot afecta arii extinse geografic și pot distruge multe gospodarii. Impactul calculat a fost de departe cel mai mare în cazul cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor.

Bugetele locale și centrale nu au capacitatea de a acoperi locuințele private într-o astfel de situație în care ar prioritiza infrastructura critică (drumuri, poduri, căi ferate) și clădirile publice precum spitale, școli și administrație.

Pericolul este real pentru întreaga țară pentru că un dezastru de proporții, precum un cutremur de nivelul celui din 1977, ar produce pagube care nu ar putea fi gestionate din fondurile existente.

Astfel, a devenit necesar ca România să aibă un sistem prin care cele mai vulnerabile

categorii de cetățeni să aibă acces la protecție financiară într-un sistem simplu, la un cost

accesibil, fără bariere de accesare insurmontabile.

Românii își pot asigura locuințele prin serviciul PAID, astfel încât pierderile materiale suferite vor putea fi recuperate mai rapid, cu un efort financiar minim. PAID are fonduri proprii de peste 300 de milioane de lei și are cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrala și de Est, în valoare de un miliard de euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#polita pad, #asigurare pad, #PAID, #dezastre naturale , #asigurari