Ce este polistirenul expandat și de ce este important pentru termoizolarea casei

Advertorial
Marti, 30 August 2022, ora 14:29
5343 citiri
Ce este polistirenul expandat și de ce este important pentru termoizolarea casei
FOTO: pixabay.com

Polistirenul este unul dintre materialele folosite pentru izolarea locuințelor, oferind avantaje multiple asupra eficientizării energetice a clădirilor. Polistirenul este de mai multe tipuri, însă cel mai cunoscut și utilizat este polistirenul expandat. Află din acest material ce este polistirenul expandat și cum îl poți utiliza pentru izolarea casei.

Ce este polistirenul expandat?

Polistirenul expandat este un material cu formă solidă, dar cu o greutate deosebit de mică, grație faptului că reprezintă de fapt o spumă aerată creată prin intermediul unor matrițe. Datorită conținutului mare de aer, polistirenul nu influențează greutatea unei clădiri izolate; în același timp, el contribuie la crearea unei bariere împotriva pierderilor de temperatură de la interior spre exterior.

Poți alege polistiren expandat pentru un termosistem durabil și rezistent, iar acesta îți va garanta performanțele termice ale clădirii pentru o durată foarte mare de timp. În plus, casa ta nu se va îngreuna, iar fundațiile nu vor avea de suferit atunci când realizezi izolarea termică a clădirilor.

De ce este important polistirenul expandat?

Polistirenul expandat este unul dintre materialele de izolare cu cel mai scăzut coeficient de transfer termic. Acest lucru înseamnă că atunci când materialul este aplicat pe suprafață, el nu va permite schimburi de temperatură cu exteriorul.

În acest fel, vara, temperatura rămâne constantă la interior, răcoroasă, în vreme ce iarna, camerele rămân călduroase, fără a mai fi nevoie de suplimentare în ceea ce privește încălzirea.

Practic, principiul pe care îl respectă polistirenul este acela că îmbracă sau anvelopează o clădire, astfel încât să limiteze efectul punților termice. Acestea sunt zonele prin care aerul de la interior se poate transfera la exterior, ceea ce înseamnă pierderi foarte mari de energie.

Polistirenul expandat poate fi folosit deopotrivă pentru izolare interioară și exterioară, iar astfel costurile sunt reduse, pentru că nu trebuie să alegi materiale distincte pentru zone diferite ale casei.

Chiar dacă polistirenul expandat are o grosime mai mare de strat, acest lucru este deosebit de avantajos, deoarece îți va oferi o anvelopare de calitate, fără pierderi de temperatură.

Datorită structurii aerate, polistirenul este deosebit de eficient în păstrarea temperaturilor, ceea ce înseamnă o reducere a costurilor. O locuință neizolată va fi întotdeauna mai rece/mai caldă și va necesita întotdeauna consumuri foarte mari. Polistirenul rezolvă acest inconvenient și oferă locuințelor exact suportul necesar pentru acoperirea zonelor cu probleme.

Polistirenul este un material ieftin și eficient

Atunci când realizezi termoizolarea unei locuințe. este foarte important ca materialul să fie eficient și să nu coste foarte mulți bani. Polistirenul este un material ieftin, care nu necesită consumuri foarte mari. În plus, polistirenul se poate monta cu ușurință, iar acest lucru contribuie la eficientizarea costurilor în ceea ce privește izolarea.

Adițional, lucrările de izolare cu polistiren nu sunt foarte scumpe și în plus nu necesită materiale suplimentare. Tot ce mai este necesar în plus, pe lângă polistiren, sunt adezivul, diblurile și mortarul, iar fiecare dintre acestea se încadrează în costuri relativ reduse.

Polistirenul expandat este cu siguranță una dintre cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba despre izolarea termică a clădirilor. Alege polistirenul expandat dacă vrei să realizezi izolația exterioară a casei tale sau optează pentru elemente de polistiren pentru izolare interioară. În oricare dintre cazuri, însă, vei vedea că aportul polistirenului expandat în ceea ce privește eficiența termică este cu adevărat considerabil.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#polistiren, #polistiren expandat, #izolare casa , #proiecte constructii