Atenționări meteo în mai multe județe din România. Ceața și poleiul vor pune în dificultate șoferii

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 11:01
4368 citiri
Atenționări meteo în mai multe județe din România. Ceața și poleiul vor pune în dificultate șoferii
Avertizare de vreme rea în mai multe zone din țară FOTO Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică 4 decembrie, atenționări de tip Nowcasting pentru județul Bacău unde sunt semnalate precipitații mixte și polei.

De asemenea ceața va pune probleme șoferilor care au drum prin Brașov, Cluj, Bistrița- Năsăud.

În Brașov, pe DN1, din cauza poleiului s-a produs un accident în care au fost implicate 15 mașini.

În Caraş-Severin este valabilă o atenționare de vânt puternic, cu viteze la rafală de peste 55...65 km/h.

În restul țării, valorile termice se vor menține peste normele caracteristice perioadei în regiunile intracarpatice și în jurul acestora în celelalte zone.

Nebulozitatea va fi persistentă în sudul, estul și parțial în centrul țării, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros.

Vor fi precipitații local în sud-sud-vest, cu o probabilitate mai mare seara și noaptea, precum și în zona subcarpatică și pe arii restrânse în rest; vor predomina ploile și la munte ninsorile.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, cu rafale în general de 55...65 km/h, dar pe alocuri și la cote mai reduse în nordul Moldovei, Dobrogea, Transilvania și în Carpații de Curbură.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade. Local în interiorul arcului carpatic și pe suprafețe mai mici în restul țării se va semnala ceață, iar cu totul izolat vor fi condiții de polei.

Vremea va fi închisă. Astfel, vor fi condiții de burniță pe parcursul zilei și de ploaie slabă noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de 2...3 grade.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații local în masivele sudice și vestice și izolat în celelalte. Acestea vor fi mixte la altitudini mici și ninsori în rest. Cu totul izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, cu rafale în general de 55...65 km/h, dar pe alocuri și la cote mai reduse și în Carpații de Curbură. Regimul termic va fi comparabil cu cel din intervalul precedent. Pe văi și în depresiuni va fi ceață.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#polei, #meteo, #ceata, #vremea , #meteo