Cum scapi de pofta de dulce: "Vei rezolva definitiv această problemă"

Vineri, 20 Ianuarie 2023, ora 23:20
7168 citiri
Cum scapi de pofta de dulce: "Vei rezolva definitiv această problemă"
Prăjitură servită la desert FOTO Pixabay

În luna ianuarie, toată lumea ar vrea să scape de kilogramele acumulate în timpul meselor îmbelșugate de sărbători.

Mulți caută diete minune care promit scăderea rapidă în greutate, iar unii sunt convinși că odată plătit abonamentul la sală vor obține rezultate, deși nu prea ajung să facă sport.

Cea mai mare provocare rămână pofta de dulce pentru cei care adoră deserturile.

Inițiatorul unui program de nutriție, Valentin Bunea, a postat pașii care trebuie urmați pentru a scăpa de dependența de zahăr, într-o postare pe Facebook.

"Cred că este probabil una dintre cele mai întâlnite întrebări pe care o tot primesc aproape zilnic. Am creat un ghid de „best practice” pe care dacă îl vei urma vei rezolva definitiv această problemă."

Marea curățenie

"Aruncă tot ce ar putea să te tenteze. Este alegerea ta 100% dacă stai cu mâncare-gunoi în casă și cheltuiești voință zi și noapte să te abții. Sincer mi se pare cea mai mare prostie să stai cu dulciuri în casă și să te plângi că simți pofta de dulce.

Normal că simți dacă mănânci zilnic. Și mănânci zilnic pentru că ții în casă. Eu îți transmit ce ai de făcut, iar tu dacă vrei cu adevărat vei găsi soluții pentru implementare.

Mănânci dulce, întreții pofta de dulce. Dulcele acționează ca un drog asupra centrilor de plăcere din creier. Acționează în consecință, prin eliminare. Poate o să spui că nu e adevărat că sunt eu exagerat.

Ok, refuză-i copilului dulce. Știi bine cum face. Ai ajuns să-i dai dulce de frică să nu facă o scenă.

Știi bine cum te simți când renunți la dulciuri o săptămână. Tranziția se poate face cu fructe."

"Copiii și soțul, bunicii mănâncă dulce, deci nu am cum să fac curat”

"Chiar nu vreau să aud scuze în comentarii de genul: "Copiii și soțul, bunicii mănâncă dulce deci nu am cum să fac curat”.

Să mănânce în parc, nu acasă. Să mănânce la birou sau la școala junk food, nu acasă.

Eu cred că Junk food nu ar trebui să existe în casa familiilor cu o minimă educație.

Dacă accepți să stai cu mâncare gunoi în casă acceptă că niciodată nu vei reuși să slăbești și să te menții facil.

Acceptă că este foarte probabil pe cale de consecință să trăiești mai puțin. Acceptă că dacă ții în casă mâncare gunoi le grăbești copiilor tăi traseul să ajungă adulți obezi.

Ai de ales între accepți / te complaci sau acționezi. Nu există nimic între de genul „încerc sau poate”. Faci sau nu faci. Decide-te. Cam asta este."

Cât de important este somnul

"Cu cât te culci mai devreme mai des cu atât vor dispărea mai repede poftele de dulce ca prin minune.

Cine caută soluții nu are cum să găsească scuze. Dacă vrei cu adevărat vei găsi soluții. Dacă nu vrei cu adevărat vei găsi scuze de tip smiork.

Ca să conchid, somn cat mai devreme posibil. Interval optim 20:30 - 22:00."

"Mănâncă mâncare"

"Multe dintre poftele tale frecvente și intense vin din lipsa nutrienților. Mănânci mâncare densă energetic (zahăr, făină și ulei) dar foarte săracă în nutrienți (proteine, omega3, minerale și vitamine).

Recomandarea noastră standard zilnică este:

  • minim 3 ouă zilnic +
  • minim 200g pește / fructe de mare zilnic +
  • minim 200g de carne / organe +
  • minim 1.2 kg de legume.

Adică multă mâncare. Omlete, ciorbe, felul 2.

Daca mergi o oră pe zi (peste 1 kg de legume) poți mânca și 2 mere/ pere sau orice alte 200-300 de fructe."

Care sunt cele mai dense nutritive alimente

"Cele mai dense nutritive alimente de pe glob sunt: ouă, caviar, pești, fructe de mare și în special organe (foie gras, pipote, ficăței, inimioare, creier, rinichi).

Lucrați la managementul stresului: eliminați persoanele toxice, căutați să plătiți datoriile, să închideți cardurile de credit.

Căutați să indentificați și să soluționați cat mai urgent alte situații care vă macină constant și nu vă lasă să adormiți devreme să dormiți bine și vă îndeamnă la “ronțăit”.", a scris Valentin Bunea pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist
Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist
Nutriționista Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe Facebook, care sunt alimentele care trebuie evitate de persoanele care țin post pentru a nu se îngrășa. Ea subliniază că rolul...
Româncă îngrozită de condițiile de care are parte soțul ei în pușcărie: "Deja este agresat. I-a fost luată toată mâncarea de către colegi"
Româncă îngrozită de condițiile de care are parte soțul ei în pușcărie: "Deja este agresat. I-a fost luată toată mâncarea de către colegi"
Penitenciarele din România se confruntă cu supraaglomerare, condiții de trai precare, probleme legate de igienă și acces la servicii medicale. Situațiile descrise de cei care ajung în...
#pofta dulce, #solutii, #somn, #mancare, #omleta, #ciorba, #felul doi, #nutritionist , #dulciuri