Măsurile anunțate de Primăria Capitalei după haosul creat de lucrările la Podul Grant. Bucureștenii, rugați să meargă cu mijloacele de transport în comun

Luni, 16 Octombrie 2023, ora 19:14
3077 citiri
Măsurile anunțate de Primăria Capitalei după haosul creat de lucrările la Podul Grant. Bucureștenii, rugați să meargă cu mijloacele de transport în comun
Podul Grant din București FOTO Facebook/Stelian Bujduveanu

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi reprezentanţi ai Brigăzii Rutiere, Poliţiei Locale a Sectorului 1, Poliţiei Locale a Sectorului 6, Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, STB şi Administraţiei Străzilor Bucureşti au avut luni, 16 octombrie, o şedinţă, în contextul ambuteiajelor apărute în trafic din cauza lucrărilor de reabilitare şi consolidare la Podul Grant pe sensul Crângaşi-Turda.

Ca soluție, s-a suplimentarea numărului echipajelor de poliţie rutieră care vor dirija traficul în intersecţiile afectate de lucrări, începând de marţi. În plus, în zilele următoare, STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 şi 44 de la Maternitatea Giuleşti până la Bulevardul Constructorilor.

„1. Începând de marţi, 17 Octombrie, va fi suplimentat numărul de echipaje de poliţie rutieră care vor dirija traficul în intersecţiile afectate de lucrări.

2. Poliţiştii care vor dirija traficul în intersecţii vor aloca timpi necesari fluxurilor de maşini astfel încât să favorizeze rutele alternative.

3. Vom modifica diagramele semafoarelor din intersecţiile Şos. Orhideelor cu Bulevardul Dinicu Golescu, respectiv Bulevardul Dinicu Golescu cu str. Witting astfel încât timpii de aşteptare pentru şoferi pe sensul Orhideelor- Gara de Nord să fie mai mic.

4. În zilele următoare STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 şi 44 de la Maternitatea Giuleşti până la Bulevardul Constructorilor. În măsura în care fluxul de călători o va impune, vom suplimenta numărul de tramvaie de pe liniile 11 şi 44. De asemenea, dispeceratul STB va lua măsuri pentru dirijarea în timp real a mijloacelor de transport public pentru a evita aglomerarea mai multor vehicule în aceeaşi zonă”, arată comunicatul de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Reprezentanţii PMB recomandă participanţilor la trafic care se deplasează dinspre Calea Giuleşti înspre Gara de Nord să folosească ruta ocolitoare Calea Plevnei-Ştirbei Vodă-Str. Buzeşti şi traseele alternative prin Şoseaua Virtuţii - Splaiul Independenţei, respectiv Calea Crângaşi - străzi adiacente - Calea Giuleşti. Restricţiile sunt semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecţiile principale. Rugăm participanţii la trafic să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

„Facem un nou apel la bucureşteni ca, în măsura în care este posibil, să aleagă mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal. Reabilitarea şi consolidarea podului Grant este necesară şi de importanţă majoră pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această dimineaţă şi pe toată perioada lucrărilor. Îi asigurăm pe bucureşteni că monitorizăm în permanenţă starea traficului şi vom lua măsuri suplimentare acolo unde situaţia o va impune”, mai transmite PMB.

La începutul lunii octombrie, Nicușor Dan anunța că lucrările de consolidare la Podul Grant din Bucureşti vor dura 4-5 luni pe un sens. ”Planul, în momentul de faţă, este să începem pe 15 octombrie şi să dureze 4 luni, poate 5 luni un sens, sensul dinspre Crângaşi către Turda, pe sensul celălalt se circulă, şi tramvaiul va circula pe o şină timp în care se remediază, se face cealaltă şină, şi după aceea cealaltă”, spunea edilul.

Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#Podul Grant restrictii, #Primaria Capitalei, #Nicusor Dan Primaria Capitalei, #mijloace transport comun, #STB , #stiri Nicusor Dan