Podul de la Brăila, marea etapă finală: "Două eșaloane acționează simultan". Când va fi inaugurată lucrarea FOTO

Joi, 23 Martie 2023, ora 15:56
4197 citiri
Podul de la Brăila, marea etapă finală: "Două eșaloane acționează simultan". Când va fi inaugurată lucrarea FOTO
Lucrările efectuate în cursul zilei de joi, 23 martie, pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila FOTO Facebook/ Irinel Scriosteanu

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor a prezentat informații noi joi, 23 martie, privitoare la lucrările efectuate la podul peste Dunăre de la Brăila.

Deși lucrările au trenat de la începutul anului 2023, potrivit monitorizărilor independente făcute în teren, mobilizarea pe șantier în ultimele săptămâni a revenit la ritmul care a consacrat proiectul de infrastructură la nivel național.

"Astăzi am intrat în ultima etapă de execuție a lucrărilor: a început așternerea primului strat de asfalt pe podul suspendat. În acest sens, 2 eșaloane de așternere asfalt acționează simultan", spune pe Facebook Scrioșteanu.

Potrivit unei analize realizate de Pro Infrastructură în urma cu o lună, lucrările nu se prezentau în graficul normal, în condițiile în care proiectul ar fi trebuit predat la cheie până la finalul anului 2022.

După etapa asfaltării, urmează finisajele și testele de anduranță, lucrări care se vor întinde pe mai multe săptămâni.

Termenul optimist înaintat de autorități pentru darea în folosință a podului este finalul lunii mai. În varianta realistă, șantierul s-ar putea întinde până la sfârșitul verii, estimează Pro Infrastructură.

"Și asta doar pe conexiunea scurtă, spre Smârdan/Măcin pe malul tulcean, respectiv până la Calea Galați/DJ221B pe malul brăilean. Pe latura nordică (Jijila) și pe bucata care se conectează la DN2B (Centura Brăila) lucrările vor fi gata abia la sfârșitul toamnei dacă nu se va accelera semnificativ ritmul de execuție", arăta Pro Infrastructură în analiza din februarie 2023.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#podul de la braila, #inaugurare pod braila, #lucrari pod braila, #irinel scriosteanu , #infrastructura