Cum arată podul între Brăila și Tulcea cu o zi înainte de deschidere. Ora la care mașinile au liber să traverseze Dunărea VIDEO

Miercuri, 05 Iulie 2023, ora 12:45
5601 citiri
Cum arată podul între Brăila și Tulcea cu o zi înainte de deschidere. Ora la care mașinile au liber să traverseze Dunărea VIDEO
În prima etapă, traficul rutier va fi deschis pe relația parțială, cu descărcare în județul Tulcea pe drumul până la Măcin FOTO Captură Video

A mai rămas o zi până la deschiderea oficială, programată pe 6 iulie, a podului suspendat de la Brăila. Ministerul Transporturilor a publicat un film care arată progresia lucrărilor.

AMR 1 zi! Mâine se deschide circulația pe Podul suspendat de la Brăila!”, a transmis Grindeanu pe Facebook.

Potrivit autorităților, podul va fi inaugurat oficial joi, 6 iulie, de la ora 13.00, moment în care autovehiculele au liber să intre pe șoseaua peste Dunăre cu două benzi pe sensul de mers.

Drumul principal Brăila – Jijila are o lungime de 19 kilometri şi va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete.

Sâmbăta trecută, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu a făcut o simulare de circulație dinspre Brăila spre Tulcea, traversând podul suspendat.

”Am efectuat pe șantier și verificarea stadiului pregătirilor necesare pentru darea în trafic, precum și stadiului lucrărilor, inclusiv pe etapa a 2-a a drumurilor de legătură (restul drumului până la Jijila), iar în următoarele zile, continuă aceste ultime pregătiri și ne vom concentra împreună cu antreprenorul pe etapa a 2-a a drumurilor de legătură”, a notat acesta.

În prima etapă, traficul rutier va fi deschis pe relația parțială, cu descărcare în județul Tulcea pe drumul până la Măcin (etapa I), urmând ulterior ca varianta până la Jijila și primul Km. pe zona Brăilei (etapa II) să fie finalizată cât mai repede.

Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin, în lungime de 4,328 km.

Drumul principal Brăila-Jijila are o lungime de 19 km si va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete.

Drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin are o lungime de 4,3 km şi va fi prevăzut cu o bandă de circulație pe sens. Drumul de legătură urmează să pornească de la km 7+940 al drumului principal (Brăila- Jijila) și se va intersecta cu DN22 Smârdan-Măcin, a mai precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Pas important pentru realizarea unui nou lot din Autostrada Unirii. În cât timp va fi gata și ce lungime va avea FOTO
Pas important pentru realizarea unui nou lot din Autostrada Unirii. În cât timp va fi gata și ce lungime va avea FOTO
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri, 26 aprilie, lansarea licitației pentru un nou lot al A8 (Autostrada Unirii). Potrivit anunțului făcut pe Facebook, CNAIR a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#podul de la braila, #constructie pod, #Ministrul Transporturilor, #Sorin Grindeanu , #drumuri