Pod peste Mureș în pericol de prăbușire. Care este cauza invocată de autorități

Joi, 11 August 2022, ora 16:59
3489 citiri
Pod peste Mureș în pericol de prăbușire. Care este cauza invocată de autorități
În prezent se face expertizarea podului de către un specialist autorizat FOTO: Glasul Aradului

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

"Podul de la Săvârşin prezintă degradări vizibile ca urmare a scăderii debitului Mureşului. Ca urmare a acestor degradări, Consiliul Judeţean Arad a avut iniţiativa verificării amănunţite a podului.

Astăzi (joi - n.r.), o echipă tehnică de la Consiliul Judeţean, în care au fost cooptaţi şi specialişti ISU, respectiv scafandri de la Salvamont, a verificat starea unui pilon al podului şi a extins verificările la întreaga structură a podului", a informat Consiliul Judeţean.

Conform sursei citate, au fost informaţi primarul comunei Săvârşin, Comitetul Local şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea stabilirii măsurilor necesare siguranţei traficului.

Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean a dispus restricţionarea circulaţiei pentru vehiculele mai grele de 7 tone şi expertizarea podului de către un expert independent autorizat.

Pe durata restricţiei, autorităţile recomandă traseu rutier alternativ DN 7 Săvârşin-Lipova - DJ 682 Lipova-Birchiş - DJ 707B Birchiş-Valea Mare - DJ 707 A Valea Mare-Căprioara.

Urşi filmaţi când traversau un drum național din România: ”Grijă mare!” VIDEO
Urşi filmaţi când traversau un drum național din România: ”Grijă mare!” VIDEO
Şoferul unui autoturism care a circulat pe DN 15, pe varianta ocolitoare a localităţii Petelea din judeţul Mureş, a filmat doi urşi care traversează în fugă drumul naţional. În...
De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
Obiceiul de a servi un pahar cu apă sau oricare alt lichid în timpul mesei este dăunător digestiei și siluetei! Nutriționiștii atrag atenția că, dacă bem apa în timp ce mâncăm, ne...
#pod, #Mures, #apa, #scadere , #autoritati
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Cocalaro andreea butnar, "care este cauza invocată de autorități...