Imagini VIDEO fabuloase cu podul suspendat de la Brăila. Se lucrează non-stop

Duminica, 15 Mai 2022, ora 13:00
12754 citiri
Imagini VIDEO fabuloase cu podul suspendat de la Brăila. Se lucrează non-stop
Lucrările la podul suspendat peste Dunăre, la Brăila

Se lucrează zi și noapte la podul suspendat de la Brăila, care urmează să fie inaugurat peste 7 luni.

Un videoclip de 14 minute cu imagini absolut spectaculoase a fost publicat pe canalul de YouTube Raducu P Drum și în care poate fi urmărit stadiul lucrărilor pe șantierul celui mai mare pod din România. Constructorii lucrează la amplasarea, una câte una, a bucăților care vor constitui calea de rulare.

Segmentele sunt aduse pe Dunăre, de la Șantierul Naval de la Brăila, și ridicate la aproximativ 40 de metri înălțime. Apoi, ca într-un joc de tip lego, piesele sunt prinse una de cealaltă. Această etapă ar trebui să dureze, potrivit constructorului, până spre sfârșitul anului.

În total, vor fi 86 segmente din metal care vor alcătui suprafata pe care vor rula mașinile, pe deasupra Dunării. Podul va face legătura dintre Brăila și Tulcea și va fi cel mai mare din țara noastră și al treilea din Europa. Este cel mai important proiect de infrastructură din România din ultimii 30 de ani și va costa aproape jumătate de miliard de euro, dintre care circa 300 de milioane de euro sunt cofinanțări asigurate de UE.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este garantat 100 de ani, scrie adevarul.ro. Obiectivul va avea un sistem de dezumidificare care îi va prelungi durata de utilizare. Podul de la Brăila va fi cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#pod suspendat braila, #lucrari pod Dunare , #infrastructura