Pod rutier peste râul Tisa, la frontiera româno-ucraineană. Guvernele au semnat acordul

Miercuri, 18 Octombrie 2023, ora 17:12
2574 citiri
Pod rutier peste râul Tisa, la frontiera româno-ucraineană. Guvernele au semnat acordul
FOTO Poliția de Frontieră

Guvernele român şi ucrainean au semnat miercuri, la Kiev, un acord privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa la frontiera româno-ucraineană şi un Memorandum privind cooperarea în domeniul industriei de apărare, precum şi un Memorandum de Înţelegere în domeniul farmaceutic.

Potrivit Executivului, în cadrul vizitei oficiale, s-a semnat o Declaraţie comună a Prim-Miniştrilor României şi Ucrainei privind rezultatele primei întrevederi a Cabinetului de miniştri ai României şi Ucrainei precum şi un Memorandum de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind consolidarea cooperării în asigurarea tranzitului sigur al produselor ucrainene care include o Anexă cu Strategia privind dezvoltarea punctelor de trecere a frontierei Ucraina-România şi a infrastructurii rutiere conexe Cele două Guverne au semnat şi un ”acord între Cabinetul de Miniştri al Ucrainei şi Guvernului României privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa la frontiera româno-ucraineană, între localităţile Bila Tserkva (Ucraina) şi Sighetu Marmaţiei (România)” şi un ”Protocol de implementare între Cabinetul de Miniştri al Ucrainei şi Guvernul României a Acordului între Ucraina şi Comunitatea Europeană privind readmisia persoanelor”.

Guvernul român şi guvernul ucrainean au semnat un Memorandum de înţelegere între Ministerul Economiei Anteprenoriatului şi Turismului din România şi Ministerul pentru Industrii Strategice al Ucrainei privind cooperarea în domeniul industriei de apărare şi un Memorandum de Înţelegere în domeniul farmaceutic În plus, s-a semnat şi o Declaraţie de intenţie între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii din Ucraina.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#pod romania ucraina, #raul tisa, #construire pod , #infrastructura