Crapă asfaltul abia turnat pe Podul suspendat de la Brăila. Când ar putea fi dată în folosință cea mai scumpă construcție din România

Duminica, 30 Aprilie 2023, ora 14:17
9021 citiri
Crapă asfaltul abia turnat pe Podul suspendat de la Brăila. Când ar putea fi dată în folosință cea mai scumpă construcție din România
Italienii de la WeBuild trebuie să refacă asfaltul, după ce pe Podul de la Brăila au apărut crăpături. FOTO: Francisk Iulian Chiriac / Facebook

Podul de la Brăila – cu o valoarea contractată de peste 2,3 miliarde de lei – are porțiuni de asfalt crăpate la mai puțin de două luni până la data inaugurării, iar italienii de la WeBuild sunt nevoiți să refacă partea carosabilă până pe 29 iunie.

Pe DN 22B, șoseaua Dig Galați - Brăila, se circulă alternativ, pe un singur sens, începând de sâmbătă, 29 aprilie, deoarece a început asfaltarea șoselelor de legătură dintre șoseaua Dig și unul dintre sensurile giratorii care duc spre pod, transmite Adevărul.ro.

Cea mai înaltă și cea mai scumpă construcție din România, podul suspendat de la Brăila, ar trebui dat în folosință pe 27 iunie.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu își va chema omologul italian la inaugurarea Podului de la Brăila.

„Undeva în iunie, în jur de 27 iunie, cine o fi ministru aici şi cine o fi prim-ministru, plus minus câteva zile, se va inaugura Podul de la Brăila, pe varianta pe care o ştiţi cu toţii, şi anume descărcarea în judeţul Tulcea pe varianta scurtă Măcin, urmând ca varianta de Jijila să fie gata până la sfârşitul anului. E angajamentul pe care dânşii (constructorii - n.red.) şi l-au luat. Am spus că trimit în numele ministerului invitaţia la omologul italian să vină la inaugurare. Folosesc acest prilej să punem presiune şi mai mare pe dânşii”, a declarat Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

Valoarea contractului pentru podul de la Brăila este de 2,3 miliarde de lei cu TVA.

Lungimea podului suspendat este de 1.974 metri, iar lungimea drumului principal Brăila-Jijila: 19 kilometri.

Lungimea drumului de legătură cu DN 22 Smârdan-Măcin este de 4,3 kilometri.

Contractul a fost semnat în 19 ianuarie 2018, iar termenul contractual de finalizare era 2021.

Cât a durat prima deplasare pe noul pod

Secretarul de stat Irinel Scrioșteanu s-a numărat printre primii români care traversează cu mașina noul pod suspendat peste Dunăre între Brăila și Tulcea.

Scrioșteanu, oficial în cadrul Ministerului Transporturilor, s-a deplasat pe sensul de mers între Brăila și Tulcea, în cursul zilei de sâmbătă, 8 aprilie.

Constructorii tocmai terminaseră de turnat al doilea strat de asfalt, pe direcția cu două benzi pe sensul de mers.

„La ultima vizită pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea, am traversat podul cu mașina de la un capăt la altul pentru prima dată. Traversarea a durat 2 minute, circulând cu o viteză de până la 50 km/h”, a scris secretarul de stat pe Facebook.

Șeful CJ Brăila: Podul – total operațional până la sfârșitul anului

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, anunţă că a vizitat de curând şantierul Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila, cel mai mare proiect de infrastructură din România la acest moment, unde a constatat că lucrările sunt aproape gata, asfaltarea fiind în plină desfăşurare.

„Am mers în vizită pe şantierul celui mai mare proiect de infrastructură al României, Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Podul peste Dunăre este aproape gata. Asfaltarea podului este în plină desfăşurare, iar zeci de muncitori lucrează pentru a preda lucrarea la termen. Odată încheiată această etapă, vor urma testele de rezistenţă şi finalizarea tuturor detaliilor la pod. Dacă totul se desfăşoară conform planului, deschiderea parţială a traficului ar putea avea loc curând. La final de an ar putea fi deschisă circulaţia şi pe restul drumului”, a scris Francisk Chiriac pe pagina sa de Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#pod Braila Dunare, #asfaltare, #Ministerul Transporturilor, #inaugurare , #infrastructura
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Pe bune? Nu-i vreo reclamă pentru asfaltu' de import?