Podul ”spectaculos” din județul Argeș care se deschide curând: ”Va prelua traficul rutier pe traseu istoric Rucăr-Bran”

Sambata, 18 Noiembrie 2023, ora 12:44
15013 citiri
Podul ”spectaculos” din județul Argeș care se deschide curând: ”Va prelua traficul rutier pe traseu istoric Rucăr-Bran”
Podul din județul Argeș FOTO Facebook/ Cristian Pistol

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, anunţă, sâmbătă, că ”un pod spectaculos din judeţul Argeş este foarte aproape de deschidere”. Podul construit în zona localităţii Podul Dâmboviţei va prelua traficul rutier pe traseu istoric Rucăr-Bran şi va avea o contribuţie importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73.

”Un pod spectaculos din judeţul Argeş este foarte aproape de deschidere! Este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România”, a scris, sâmbătă, Cristian Pistol, pe Facebook.

Directorul CNAIR anunţă că podul din zona localităţii Podul Dâmboviţei, situat pe DN73, are o lungime de 170 de metri şi o înălţime maximă de 31 de metri, iar construcţia lui (finanţată prin POIM) a durat 1 an şi 6 luni.

”Acesta va prelua traficul rutier pe traseu istoric Rucăr-Bran şi va avea o contribuţie importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia şi Transilvania. Atât turiştii care vor dori să ajungă în zonă, în special pentru a vizita Castelul Bran cât şi marii transportatori vor beneficia de siguranţă şi confort o dată cu deschidere circulaţiei pe noul pod”, a mai transmis Pistol.

Potrivit acestuia, vechiul pod în arc din zidărie de piatră (construit în 1886), declarat monument istoric va rămâne deschis doar circulaţiei pentru vehicule cu greutatea maxima de 16 tone, în timp ce autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic.

”Noul pod în arc, construit de ingineri români, a putut fi realizat doar după ce au fost identificate soluţii tehnice care să nu afecteze mediul şi care să permită accesul la proprietăţile din proximitatea sa. După ce am verificat astăzi lucrările în şantier am certitudinea că putem să deschidem circulaţia pe noul pod până la sfârşitul lunii noiembrie (2023)”, a mai transmis Pistol.

La verificarea lucrărilor a luat parte şi liderul PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#pod arges, #traseu rucar bran, #cnair, #cristian pistol , #infrastructura