Ce spera sa obtina PNTCD din alianta cu Marian Munteanu

Miercuri, 17 August 2016, ora 08:35
5609 citiri
Ce spera sa obtina PNTCD din alianta cu Marian Munteanu
Foto: Ziare.com

PNTCD va participa la alegerile parlamentare, insa intr-o alianta cu noua formatiune a lui Marian Munteanu - Alianta Noastra Romania.

Liderul partidului taranist, Aurelian Pavelescu, subliniaza insa ca nici in 1996 si 2000 partidul nu a candidat sub sigla proprie.

Pavelescu a amintit, intr-o declaratie acordata Ziare.com, de faptul ca PNTCD a reusit sa obtina 2 la suta la alegerile in 1990, primele dupa caderea comunismului.

"Oferta Aliantei Noastre Romania este mai larga si nu se adreseaza numai taranistilor. Se adreseaza tuturor romanilor care pot vota o platforma nationala si crestina.

PNTCD are o istorie veche, a trecut prin dificultati interne foarte mari in ultimul timp, este un partid care s-a intinerit, s-a modernizat, insa aceasta este o oferta mai larga decat o oferta pe care ar putea sa o faca PNTCD numai catre electoratul lui.

Si in 1996, PNTCD nu a candidat sub sigla proprie, a candidat tot pe o platforma - o platforma de partide legate de o alianta electorala. Deci nici in 1996 n-a mers singur si Corneliu Coposu a facut Conventia Democratica.

In 2000, PNTCD de asemenea nu a candidat sub sigla proprie. Practic, PNTCD la alegerile parlamentare a candidat sub sigla proprie foarte rar. Nici in 1992, iar in 1990 a luat un scor foarte mic, de 2 la suta", a subliniat presedintele PNTCD.

Acesta a precizat ca noua constructie este o formula politica noua, adaptata situatiei din prezent.

"Marian Munteanu si Alianta Noastra Romania chiar acest lucru si l-au propus de la bun inceput - a crea o asemenea platforma. Se va merge pe un singur partid, pe liste separate, pentru ca nici nu mai este timp de negocieri, de alte forme de aliante, si din motive strict electorale si legale.

Alianta Noastra nu va fi inregistrata ca alianta electorala, din motive tehnice, dar este tot o alianta politica, un protocol care este public si este un protocol politic", a mai spus Pavelescu.

Totodata, fostul deputat a explicat ca oferta Aliantei Noastre Romania, pe un mesaj national crestin-democrat, este mai larga decat electoratul traditional al PNTCD, "care la ultimele alegeri s-a vazut ca este insuficient pentru a trece pragul electoral".

"Electoratul PNTCD este un electorat care are un anumit profil, un electorat care este legat foarte mult de trecut, un electorat in buna parte de partid, cei care au ramas atasati siglei acestui partid.

Electoratul national, care ar vota o platforma nationala, este insa mai larg si noi dorim sa cuprindem sub aceasta platforma cat mai mult din electoratul care ar vota o platforma nationala si crestina, dintre cei indecisi, dintre cei care n-au fost la vot niciodata - tineretul in special; bineinteles, electoratul traditional al PNTCD, dar si electoratul dezamagit al PNL, care nu se mai regaseste in PNL si multi votanti dintre cei care n-au venit niciodata la vot pentru ca nu s-au regasit in niciunul dintre partidele care au evoluat pe scena politica", ne-a mai declarat Aurelian Pavelescu.

Fostul candidat PNL nu mai are nicio legatura cu liberalii - si alte partide sunt asteptate in Alianta Noastra Romania

Acesta a explicat si ca Marian Munteanu, fosta propunere a PNL pentru Primaria Capitalei, nu mai are legatura cu aceasta formatiune: "Nu mai este legat de PNL Marian Munteanu, in niciun fel".

"Este o platforma noua, separata, la care PNTCD a aderat si urmeaza sa adere si alte partide, este o platforma la care au aderat si multe asociatii civice, pentru ca Alianta Noastra Romania are si platforma civica - Alianta Noastra. Prin urmare, este vorba despre o platforma deschisa.

Urmeaza sa anuntam aceste partide care vor adera si ele la Alianta Noastra Romania, in foarte scurt timp, partide nationale. S-a negociat si cu alte partide. E o chestiune de zile pana sa adere un alt partid, urmat si de altul. Nu le pot spune, nu are sens, pentru ca cei care trebuie sa faca anuntul sunt liderii acelor partide. Aceasta constructie nu are nicio legatura cu PNL", a subliniat liderul PNTCD.

Marian Munteanu si Aurelian Pavelescu, cel mai probabil pe liste la parlamentare

Acesta a explicat ca, probabil, se va afla pe liste la alegerile parlamentare.

"Marian Munteanu a declarat deja ca va deschide lista la Senat si probabil ca voi candida si eu. Deocamdata suntem interesati sa cream coeziunea intre cele doua partide si celelalte partide care se vor adauga, pentru a putea functiona in mod eficient la alegerile parlamentare, in confruntare cu niste partide care au si alte instrumente - oameni la sectii de votare, finantari, trusturi de presa pe care le au arondate de ani de zile", a precizat Aurelian Pavelescu.

Acesta a tinut insa sa mentioneze ca Alianta Noastra Romania nu este in lupta cu partide politice.

"Noi dorim votul romanilor, independent de lupta politica intre partide. Romanii nu mai au incredere in partidele politice.

Este nevoie si de un partid politic, de o platforma politica noua, din care PNTCD trebuie sa faca parte, pentru ca aduce cu el legitimitate, principiile istorice si intreaga memorie culturala pe care acest partid o contine. PNTCD, chiar daca reprezinta un brand traditional, in memoria colectiva a electoratului si el este un partid care a fost sanctionat", a mai spus presedintele PNTCD.

Saptamana trecuta, Marian Munteanu si-a lansat partidul. Acesta a indicat ca se asteapta la un scor intre 8 si 13 la suta la alegeri: "Vor hotari compatriotii nostri cat de mult ne vor acorda credit".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#PNTCD alegeri parlamentare, #PNTCD alianta Marian Munteanu , #alegeri