Nicolae Ciucă anunţă încă o şedinţă de Guvern pe tema PNRR-ului. ”Trebuie să accelerăm viteza pentru a îndeplini toate obiectivele asumate”

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 13:25 1834 citiri
Nicolae Ciucă, premierul României. FOTO: Captură video

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi, 28 decembrie, în şedinţa de Guvern, că în cursul acestei săptămâni va mai avea loc o şedinţă, pentru a finaliza, la nivelul tuturor ministerelor, jaloanele şi ţintele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

”Vom continua să avem o discuţie foarte aplicată legată de îndeplinirea ţintelor asumate de România prin PNRR”, a spus premierul, la începutul şedinţei.

Ciucă a precizat că este cel mai important proiect de redresare post-pandemică, care finanţează proiecte de aproape 30 de miliarde de euro.

”Este clar, şi din discuţiile cu fiecare dintre miniştri, că trebuie să accelerăm viteza pentru a îndeplini toate obiectivele asumate. Vom discuta fiecare jalon şi fiecare ţintă în parte, astfel încât să ne asigurăm că vom finaliza toate jaloanele şi ţintele asumate în acest an”, a spus şeful Executivului.

Nicolae Ciucă a anunţat că în cursul acestei săptămâni va mai avea loc încă o şedinţă de guvern, pentru a putea închide şi adopta toate documentele necesare, pentru ca jaloanele şi ţintele din PNRR, pentru finalul acestui an, să fie încheiate.

Marţi, 21 decembrie, Nicolae Ciucă anunța că guvernul va înființa o structură care va gestiona tot ceea ce înseamnă monitorizarea, coordonarea şi verificarea PNRR. Anunțul a fost făcut la Bruxelles, după întâlnirea cu președintele C.E., Ursula von der Leyen.

Șeful guvernului a precizat că a primit garanţii că România va primi asistenţă tehnică din partea UE pentru absorbţia acestor fonduri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News