Ministrul Investiţiilor apreciază ”foarte grea” realizarea a peste 400 de kilometri de autostradă. Mii de proiecte din PNRR, aflate în riscul de a nu fi terminate la timp

Sambata, 04 Iunie 2022, ora 12:24 2786 citiri
Marcel Boloș: Cei care realizează 419 kilometri de autostradă vor putea fi declaraţi "eroi naţionali” FOTO: Facebook / Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloș cataloghează drept "foarte grea” misiunea ministerului Transporturilor de a realiza peste 400 de kilometri de autostradă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Marcel Boloş consideră că dacă cei de ministerul Transporturilor vor realiza acest lucru, vor fi declaraţi "eroi naţionali".

"Eu ştiu că ministerul Transporturilor are o abordare pro-activă şi, într-adevăr, au o misiune foarte grea, acest lucru este de departe limpede. 419 kilometri de autostradă, dacă îi realizează, pot fi declaraţi eroi naţionali”, a afirmat Marcel Boloş.

Ministrul a vorbit şi despre stadiul în care se află absorbţia fondurilor europene. El a spus că peste 2.000 de proiecte se află în riscul de a nu fi terminate la termen, existând pericolul ca acestea să fie fazate.

"În cel mai rău caz, să apelăm la instrumentul nou pe care ni-l oferă Comisia Europeană, acela care este legat de fazarea proiectelor, adică împărţirea lor în mai multe etape de implementare, astfel încât să putem să salvăm proiectele, iar pe bugetul care a rămas după fazarea proiectelor, să găsim soluţii rapide pentru ca România să nu fie în pericol de a pierde în momentul de faţă peste 10 miliarde de euro.

Din estimările pe care le avem, între 2000 şi 3000 de proiecte sunt în această situaţie de a fi fazate şi mă refer aici la cele mai multe proiecte care se implementează prin Programul Operaţional Regional”, a mai declarat ministrul Marcel Boloş.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News