Cum se fac liderii PSD-PNL că muncesc pe subiectul "renegocierea PNRR": "Ping-pong steril numai de ochii lumii"

Marti, 01 Februarie 2022, ora 12:51 2324 citiri
Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au dezgrobat subiectul renegocierii PNRR FOTO Colaj ziare.com

Liderii coaliției de guvernare au dezgropat subiectul privind renegocierea Programului Național de Reziliență și Redresare (PNRR) pentru a păstra aparența unei tensiuni între cele două partide și pentru a distrage atenția de la celelalte crize, este de părere sociologul și fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu.

„De vreo câteva zile, lăutarii de la PSD parazitează iar agenda publică cu propaganda lor măruntă. După ce o lăsaseră moartă cu renegocierea PNRR, aruncată tot propagandistic la tocmelile pentru noul guvern, și asta pentru că răspunsul Comisiei Europene a fost prompt și descurajant, acum o iau de la capăt.

Dar ca să înțelegeți că genul ăsta de ping-pong steril e numai de ochii lumii, uitați-vă cum răspund liberalii. Ciolacu zice că renegociem, Cîțu zice că nu renegociem și o țin langa zile în șir fără nicio finalitate. Simpatizanții PSD (încolonați tot mai mulți spre destinația AUR) trebuie să vadă că lui Marcel le pasă de ei, simpatizanții PNL (câți or mai fi rămas) trebuie să remarce că Vasile Cîțu (buzunărit pe o stradă lăturalnică de propriul succes) e om serios. Ei n-au treabă cu guvernarea. Ca și în cazul certificatului verde, și al facturilor la energie, guvernarea lor e o permanentă ciorovăială din care speră ei ca lumea să înțeleagă că rămân inamici, chiar dacă sunt toți cu labele în butoiul cu miere”, scrie Sebastian Lăzăroiu într-un mesaj pe Facebook.

Sociologul consideră că ambele partide sunt conștiente de faptul că renegocierea PNRR nu este posibilă și că există alte crize care bat la ușă.

„Dacă chiar vor să omoare propaganda PSD despre „renegocierea PNRR”, liberalii ar trebui să-i zică lui Budăi (tipul care făcea știre din tipărirea fluturașilor de pensii): Budăi, ia du-te și negociază pragul ăla magic pentru pensii. Hai, trimite scrisoare oficială la Bruxelles și zi-le ce planuri mari ai. Pe urmă ține-ne și pe noi la curent cu stadiul „renegocierilor”.

După care să-l întrebe zilnic pe Ciolacu - ia zi, Marcele, cum merge „renegocierea”?

Dar ei nu fac asta, pentru că și unii, și alții știu că renegocierea PNRR nu e posibilă, că subiectul e stupid din start (poți să faci pragul și 15% din PIB, că tot n-ai bani în buget să mărești pensiile cu cât vrei tu), însă e un subiect bun să-l toace la televizor, ca să nu-și piardă (speră ei) „electoratele tradiționale” prin încuscrirea la pagubă. Tot încearcă să ne convingă că sunt diferiți când toată lumea știe că sunt la fel. Asta în timp ce crizele se țin lanț și ei sunt incapabili să le gestioneze”, a conchis Lăzăroiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News