Alexandru Rafila acuză USR de un ”tun” de 25 de milioane de euro dat prin PNRR. Ministrul Sănătății a sesizat Corpul de Control al premierului

Marti, 15 Februarie 2022, ora 22:56 15360 citiri
Alexandru Rafila a sesizat Corpul de control al premierului în urma proiectelor USR de la Ministerul Sănătății FOTO Hepta

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat marți, 15 februarie, că a sesizat Corpul de control al premierului în urma unor nereguli privind modul în care a fost negociat PNRR în mandatele celor de la USR.

Pe lângă faptul că nimeni din Ministerul Sănătății nu știa nimic despre PNRR când a preluat funcția, s-a descoperit și un proiect de cinci milioane de euro pentru care consultanța costă 25 de milioane de euro, a precizat Rafila.

”Am găsit și noi destul de multe lucruri ciudate. În primul rând că nu am avut acces la documentele acestui program și ceea ce a fost foarte ciudat este că niciun angajat din ministerul Sănătății nu a lucrat sau nu a fost informat referitor la acest program. A fost lucrat pe persoană fizică, nu știu exact cum a fost lucrat.

Al doilea element este legat de faptul că, de multe ori, valoarea consultanței este mult mai mare decât valoarea obiectivului care urmează să fie făcut”, a declarat ministrul Sănătății marți seară, la Antena 3.

Potrivit lui Rafila, la Agenția Națională pentru Investiții în Sănătate, funcționarea instituției este finanțată cu cinci milioane de euro și consultanța cu 25 de milioane de euro.

”Așa a fost făcut programul. Eu nu pot să discut dacă e legat sau ilegal, așa a fost semnat. Deocamdată am pus documentele la dispoziția Corpului de control al prim-ministrului. Vom face o informare, vom pune la dispoziție elementele care sunt importante în acest program, să vadă toată lumea care este finanțarea care se alocă pentru fiecare obiectiv. Lucrurile acestea trebuie să fie transparente, cunoscute. Un audit este necesar din partea unei instituții independente de Ministerul Sănătății”, a mai spus ministrul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News