Varujan Vosganian: PNL vrea alegeri anticipate si suspendarea presedintelui

Luni, 24 Mai 2010, ora 16:193855 citiri
Varujan Vosganian: PNL vrea alegeri anticipate si suspendarea presedintelui
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat ca partidul sau va sustine motiunea de cenzura depusa de PSD, dar liberalii vor avea si un text propriu. El a explicat ca PNL va vota motiunea PSD pentru ca cele doua partide au un obiectiv comun: caderea Guvernului.

"Ar trebui alegeri anticipate. Majoritatea actuala parlamentara, asigurata prin tradare, nu se mai legitimeaza pentru a sustine un Guvern credibil", a afirmat fostul ministru al Economiei si Finantelor, intr-o interventie la Antena 3.

"Bineinteles ca vrem sa intram la guvernare. Este o perioada foarte dificila. Niciodata din 1990 incoace nu au fost mai necesare masurile de dreapta, liberale, care sa duca la crearea de avutie si la un nou raport mai bun cu mediul de afaceri", a adaugat Vosganian.

Antonescu ataca PSD: Romania nu iese din criza cu "vechile povesti socialiste"

Vosganian a explicat ca primul demers al liberalilor va fi daramarea guvernului, urmat apoi de negocierea unui nou cabinet, cu mandat limitat, care sa asigure bune gestionare a alegerilor anticipate din toamna. Acestea vor fi urmate de suspendarea presededintelui Traian Basescu, considerat de liberali un pericol la adresa Romaniei.

"Acest atac permanent la Parlament, magistratura, armata si acest pachet de masuri hazardat care nu are nicio viziune bugetara arata clar ca trebuie sa inlaturam aceste pericole pentru binele Romaniei", a declarat liderul liberal.

El a precizat, insa, ca demersurile de suspendare a presedintelui nu vor incepe inainte de schimbarea guvernului si a majoritatii parlamentare deoarece, pana atunci, ar fi "o cauza pierduta" si nu ar avea finalitate.