Turcan isi reitereaza sustinerea pentru Citu la sefia PNL. Criticile aduse lui Ludovic Orban

Sambata, 05 Iunie 2021, ora 19:29
3013 citiri
Turcan isi reitereaza sustinerea pentru Citu la sefia PNL. Criticile aduse lui Ludovic Orban
Raluca Turcan. Foto: gov.ro

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan si-a reiterat, sambata, la Botosani, sustinerea pentru premierul Florin Citu, care va candida la functia de presedinte al liberalilor, la congresul din septembrie.

Ea a declarat ca electoratul are asteptari uriase de la PNL pentru a face reforme in serviciile publice, sustinand ca a gasit in actualul prim-ministru "un partener pentru a demara aceste reforme".

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele formatiunii a spus ca "PNL a pierdut alegerile parlamentare" cu Ludovic Orban la conducerea partidului, iar in prezent liberalii au "aceasta datorie" de a incerca sa readuca "mai multa incredere a oamenilor fata de PNL".

"Suntem intr-un punct, ca guvernare, in care, daca nu ducem la bun sfarsit reformele, oamenii vor avea toleranta zero fata de clasa politica si fata de PNL in special. Asteptarile legate de PNL sa furnizeze reforme in servicii publice capitale sunt uriase si, din fericire, in premierul Florin Citu am gasit un partener pentru a demara aceste reforme. Cred ca sunteti de acord cu totii ca niciodata pana acum nu s-au mai pornit atatea reforme cu pasi concreti pe care ii vedeti zilnic. S-a vorbit mult de reforma pensiilor, s-a vorbit o gramada despre reforma salarizarii in sistemul public si va intreb: ce s-a facut?

Pentru ca am inceput sa facem asta in acest parteneriat cu premierul Citu, il sustin in continuare pentru a fi si lider politic intrucat, din nefericire, PNL a pierdut alegerile parlamentare. E un fapt pe care nu putem sa il contestam. Eu va spun si din calitate de presedinte de organizatie. De fiecare data cand intru in niste alegeri, daca le pierd, ma gandesc la responsabilitatea pe care o am si fac o analiza temeinica. Asadar, PNL a trecut Romania cu bine printr-o criza economica si sanitara.

PNL a castigat trei runde de alegeri. Ludovic Orban este un presedinte de partid acum, un om echilibrat, a fost un premier performant si, cu toate acestea, oamenii nu au votat PNL intr-un moment cheie, in care au avut de ales intre ce a fost PSD, cu Dancila, Dragnea si compania, si ceea ce am pus noi pe masa. Intrebarea este: de ce? Corectam sau nu? Si avem aceasta datorie sa incercam sa readucem mai multa incredere a oamenilor fata de PNL", a explicat Raluca Turcan.

Liderul liberal a vorbit si de un "parteneriat" pe care PNL il are cu presedintele Klaus Iohannis.

"De fiecare data, in momentele cruciale de reforma pe care PNL le-a avut sau pe care le-a marcat, am fost intr-un parteneriat cu presedintele Klaus Iohannis si, da, suntem in continuare intr-un parteneriat cu presedintele Klaus Iohannis, asa cum avem un parteneriat destul de strans si puternic cu Uniunea Europeana, cu Comisia Europeana, parteneriat in urma caruia vom beneficia de niste resurse de finantare unice in Romania ultimilor 30 de ani", a adaugat Turcan.

Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Șefii armatei germane întocmesc planuri privind modul în care vor hrăni mii de soldați americani și le vor realimenta tancurile în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO, ca parte...
Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a jucat miercuri într-un meci în scopuri caritabile, alături de foste glorii ale fotbalului francez şi mondial, reuşind să transforme o lovitură de...
#Turcan, #citu, #sustinere, #presedinte, #PNL, #alegeri, #congres , #Ludovic Orban