Război total între liberalii de la Ploiești. Primarul orașului își atacă dur superiorii din partid

Duminica, 04 Septembrie 2022, ora 03:26
5809 citiri
Război total între liberalii de la Ploiești. Primarul orașului își atacă dur superiorii din partid
Primarul Ploieștiului Andrei Volosevici și-a atacat și în trecut superiorii de partid FOTO Facebook / Andrei Volosevici

Primarul Ploieștiului Andrei Volosevici a lansat în ultimele zile o serie de atacuri dure atât la șefa filialei Roberta Anastase cât și către președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu. Un scandal monstru a izbucnit în paralel și la USR.

Andrei Volosevici și-a început rafala de atacuri cu senatoarea Roberta Anastase, care este și președintele PNL Ploiești. Edilul și-a atacat colega de partid după ce aceasta din urmă a transmis pe Facebook că a insistat pe lângă primar pentru construirea unei creșe cu finanțare prin ministerul Dezvoltării.

Volosevici afirmă că reacția lui Anastasie este „jenantă” și susține că aceasta din urmă nu are niciun merit pentru construcția creșei.

”Pare că începe să devină un obicei aşa… jenant, pentru o persoană din spaţiul public – şi aici mă adresez doamnei senator Roberta Anastase – şi este jenant că pare că nu înţelege exact care-s creşele, care-s programele… Eu aş ruga-o elegant pe doamna să se informeze –

(...) Niciodată doamna Anastase nu s-a rugat de mine ca să facem o creşă. În plus, ceea ce noi am pus oficial pe site-ul Primăriei, ieri, a fost altă creşă decât crede doamna. (...) Eu înţeleg că nu mă mai iubeşte. Nu m-o mai iubi, asta este, ce să facem? Dar cinstit, totuşi un senator al României care dezinformează, e cam jenant”, a declarat primarul Andrei Volosevici, într-o conferinţă de presă, vinerea trecută, 2 septembrie.

Atac și la președintele CJ Prahova

În aceeași zi, Volosevici a atacat și conducerea Consiliului Județean Prahova, în fruntea căruia se află liberalul Iulian Dumitrescu. Acesta a cerut CJ Prahova să facă demersuri cu privire la asigurarea contractelor pentru gazele necesare producerii agentului termic pentru municipiul Ploieşti în sezonul rece care urmează. Primarul a explicat că CET Brazi, care produce agentul termic necesar oraşului, aparţine CJ Prahova, iar Primăria nu poate răspunde solicitărilor furnizorilor de gaze privind rezervele pentru iarna viitoare şi modalităţile de plată, atâta vreme cât Consiliul Judeţean deţine CET-ul.

„O să rog Consiliul Judeţean să se trezească. Îi rog respectuos, în genunchi, cum doresc ei, să aibă o reacţie vizavi de lucrul ăsta. pentru că sunt singurii care, în conformitate cu prevederile legale, au obligaţia să facă aceste demersuri de maniera în care să nu ne trezim că am reparat o instalaţie şi ne uităm la ea şi nu merge, că nu avem ce să ardem în ea. (…) Avem acest pericol. Dragă Iulian (Iulian Dumitrescu, preşedinte al CJ Prahova şi prim-vicepreşedinte al PNL – n.r.), dragi consilieri judeţeni, treziţi-vă!”, a mai notat primarul.

Probleme și la USR

Tensiunile politice din Prahova se regăsesc și la USR, care în urmă cu câteva zile a exclus din partid trei din proprii consilieri locali după ce aceștia au votat alături de PNL pentru schimbarea viceprimarului USR din Ploiești.

Actualul viceprimar al Ploieștiului este Magdalena Trofin, care a reușit să ajungă în funcție în urma unei alianțe între PNL și USR la alegerile din 2020. Doi ani mai târziu însă alianța a picat, iar liberalii vor să schimbe viceprimarul. În acest sens au votat și trei consilieri ai USR-ului: Costel Andreescu, Răzvan Enescu și Anca Popa, care îi reproșează Magdalenei Trofic mai multe probleme apărute în primărie.

Cei trei consilieri ai USR au fost ulterior excluși din partid printr-o decizie a filialei din Prahova, condusă de către deputatul Mihai Polițeanu. Acesta din urmă și-a cerut scuze pentru că „m-am afișat cu niște lepre cum au fost colegii mei care au semnat proiectul” pentru demiterea viceprimarului, și îi acuză că contribuie la „distrugerea” Ploieștiului.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#PNL, #pnl prahova, #Andrei Volosevici, #roberta anastasie, #Iulian Dumitrescu, #scandal PNL , #stiri PNL