Quintus linisteste PDL: Predoiu va fi premier. Sa nu se indoiasca nimeni de cinstea PNL

Marti, 12 Mai 2015, ora 07:08 4617 citiri
Foto: National

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, incearca sa ii linisteasca pe democrat liberali, dupa afirmatiile facute de Teodor Atanasiu cu privire la guvernare si viitorul premier.

El a spus ca liberalii isi respecta angajamentele si ca "in niciun caz" parerea vicepresedinteleui PNL, Teodor Atanasiu, "nu poate angaja in niciun fel partidul" precizand ca daca partidul va castiga alegerile si va trebui sa faca Guvernul, prim-ministrul va fi Catalin Predoiu.

Se rupe PNL? Vechii liberali vor sa-i debarce pe PDL-isti, in frunte cu Predoiu (surse)

"Este de datoria mea. Lasand de-o parte timpul pe care l-am trait in PNL, lasand de-o parte ca, in curand, sarbatorim 140 de ani de demnitate si de istorie a acestui partid, sunt confruntat acum cu o situatie foarte delicata. Il cunosc bine si de mult pe domnul Atanasiu, l-am respectat pe un om serios. Din ce a spus dansul, recunoaste ca a facut o parte din aceste greseli. Chiar daca si-a revenit, stiind ca e bine cand cineva isi revine, nu vreau sa discut greseala sau atitudinea sa.

Vad ca e pusa la indoiala seriozitatea si cinstea PNL si de aceea am dorit sa intervin si sa spun ca in numele PNL, dupa statut, poate vorbi si poate angaja responsabilitatea partidului numai presedintele. Alte declaratii sunt facute in imprejurari speciale, dar eu cred ca, in niciun caz, parerea domnului Atanasiu nu poate angaja in niciun fel partidul si vreau sa spun colegilor din vechiul PDL ca noi stim sa ne pastram angajamentele, ca in cazul in care partidul va castiga alegerile si va trebui sa faca Guvernul, eu, presedintele de onoare al partidului, garantez ca prim-ministrul va fi domnul Predoiu", a declarat Mircea Ionescu Quintus, luni seara, la Realitatea Tv.

Se rupe noul PNL? Ce spun vechii democrat-liberali despre planul de epurare al lui Atanasiu

Presedintele de onoare al PNL a precizat ca face parte dintre fundamentalistii PNL "si toti noi acestia am votat pentru fuziunea cu PDL si respectam si votul nostru si vointa partidului. Sa nu se indoiasca nimeni de cinstea partidului nostru".

In ceea ce priveste momentul in care PNL va ajunge la guvernare, Mircea Ionescu Quintus a spus ca va fi cand partidul va putea salava situatia grava a tarii.

Reactia lui Catalin Predoiu, dupa inregistrarea cu Atanasiu care spune ca PNL nu il va pune premier

"Eu cred ca va trebui sa vina la guvernare in momentul in care asigura majoritatea guvernamentala. O guvernare fara Parlament, asa cum s-a intamplat la un moment dat partidului nostru, este paguboasa si eu cred ca guvernarea noasta trebuie sa fie eficienta si benefica tarii noastre si colegilor nostri liberali si intregului popor roman. Numai atunci trebuie sa venim la guvernare, cand putem sa salvam situatia grava a tarii noastre", a precizat presedintele de onoare al PNL.

Le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru

In weekend a aparut in presa o inregistrare in care vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu critica dur aripa ex-PDL din noul partid si sustine debarcarea vechilor democrat-liberali in frunte cu Vasile Blaga si Catalin Predoiu.

"Noi fara PD nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis. Altfel nu se putea. (...) Noi am facut o fuziune paritara in care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la presedintie al partidului si ei ne-au dat sediul, locatia in care sa functionam.

Liberalul Atanasiu explica declaratia in care ii face praf pe colegii din vechiul PDL (Video)

Ganditi-va ca avem 28 de judete in care noi conducem in fuziunea asta paritara. Mai mult de atat nu puteam obtine. Eu va spun ca le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru. N-o sa-l mai aiba. Va dau in scris ca nu o sa-l aiba! (...)

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus ca daca pleaca maine imi fac un bine. Tot cu 45% raman si nu ma mai intreaba nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu' si cu lacu....", le-a transmis Teodor Atanasiu liberalilor din Bistrita.

Atanasiu: Declaratiile au fost scoase din context

Vicepresedintele PNL Theodor Atanasiu a incercat sa dreaga luni afirmatiile facute in cadrul unei sedinte cu liberalii din Bistrita, potrivit carora sustine debarcarea vechilor democrat-liberali in frunte cu Vasile Blaga si Catalin Predoiu.

Atanasiu a sustinut luni ca a fost primul care a propus fuziunea dintre PNL si PDL si ca declaratiile sale au fost scoase din context. Mai mult, el a dat asigurari ca in cazul in care PNL ajunge la guvernare Catalin Predoiu va fi numit premier.

"Imi pare rau ca in Romania nu se intampla ca in restul Europei, ca discutiile private nu sunt discutii private. Ati dat niste franturi de 1-2 minute dintr-o discutie de o ora si jumatate. Imi pare rau daca din franturi s-a dedus ca vrem o scindare a partidului. Am fost primul care a propus fuziunea dintre PNL si PDL. Am sustinut fuziunea pana s-a infaptuit. Ar fi culmea sa doresc spargerea partidului. Adversarii PNL sunt in afara partidului, nu in interiorul partidului. Nu ma intereseaza ce spun anumite posturi de televizune.

Recunosc stenogramele ca veridice, dar nu recunosc contextul. Imi asum ce am spus la sedinta, era intr-un anumit context, nu trebuie sa dau explicatii publice despre context. Va asigur ca daca facem un guvern PNL premier va fi Catalin Predoiu", a declarat Teodor Atanasiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News