Quintus: Daca PDL tine la identitate, nu va fi fuziune. Nu schimba nimeni codul etic al PNL! (Video)

Marti, 15 Iulie 2014, ora 20:30
4006 citiri
Quintus: Daca PDL tine la identitate, nu va fi fuziune. Nu schimba nimeni codul etic al PNL! (Video)
Foto: incomod.ph

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, marti, ca partidul care va rezulta din fuziunea PDL cu PNL trebuie sa poarte numele PNL si i-a transmis Monicai Macovei ca "nu schimba nimeni codul etic al PNL".

Declaratiile au fost facute intr-o interventie telefonica la postul B1TV, unde a fost prezentata versiunea de statut pe care o propun democrat-liberalii si in care se precizeaza, printre altele, ca numele partidului ce va rezulta din fuziune va fi PNL-PDL.

"Indiferent ce proiect este, atunci cand congresul PNL a votat in unanimitate fuziunea cu PDL s-a facut dupa ce domnul presedinte Iohannis a spus 'Va propun sa votati fuziunea sub numele de PNL'. Deci, hotararea congresului nostru s-a facut in acest fel (...) Ce aud eu acum ma suprinde pentru ca in sedinta de astazi nu s-a pomenit de asa ceva", a declarat presedintele de onoare al PNL, reamintind ca lunea viitoare se va reuni Delegatia Permanenta si va fi validat noul statut al viitorului partid.

"Eu am spus ca sunt pentru fuziune, dar daca cele doua partide tin la identitatea lor, aceasta fuziune nu se poate realiza. Si se pare, dupa cum se trece in proiectul de statut, ca o asemenea intelegere nu poate avea loc", a mai adaugat liberalul.

Mircea Ionescu Quintus a explicat si de ce nu se poate face fuziunea la tribunal prea curand.

"Eu am spus ca mi se pare ca ne grabim prea mult (...) Graba strica treaba. (...) Eu inteleg ca fuziunea nu va fi trecuta prin tribunal decat la inceputul anului viitor, nu e timp sa facem toate formalitatile. Regret ca se intampla asa ceva, o sa se intample ce am banuit eu, si e normal pana la urma, daca tine fiecare la identitatea partidelor noastre", a mai spus acesta.

Intrebat ce parere are despre propunerile facute, marti, de Monica Macovei, care, intr-o postare pe blog, a cerut ca partidul rezultat din fuziune sa adopte prevederile din codul de etica al PDL, sa se angajeze ca va scapa de fostii colaboratori ai securitatii, va vota favorabil solicitarile DNA cu privire la parlamentari si ca va apara de orice atacuri DNA, ANI si Inalta Curte, Quintus a respins aceste propuneri.

"Noi ne-am propus si am recomandat tuturor colegilor nostri (...) sa ne ferim sa facem declaratii categorice, pentru ca o asemenea declaratie poate sa deranjeze enorm. Nu schimba nimeni codul etic al PNL! Daca doamna Macovei vrea asa ceva, e dreptul dumneaei. Dar daca ne atingem de valorile PNL, care dainuie de aproape 140 de ani, inseamna ca nu avem nimic sfant. Ii spun doamnei Macovei ca sunt de aproape 80 de ani in PNL si nu pot sa accept", a mai declarat Mircea Ionescu Quintus.

Iohannis a dezvaluit cand va fi desemnat prezidentiabilul PNL

Organele de conducere ale PNL si PDL se vor reuni la inceputul saptamanii viitoare si vor incheia negocierile politice pe tema fuziunii, urmand ca viitoarea formatiune politica sa fie inregistrata oficial la tribunal dupa alegerile prezidentiale din toamna, din cauza procedurilor indelungate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Quintus fuziune PDL PNL, #Quintus Macovei cod etic , #PDL