Presedintele CJ Cluj, despre numirea unui prefect UDMR: "Este inadmisibila pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Va solicit indreptarea acestei enorme greseli"

Joi, 04 Februarie 2021, ora 13:33
Autor: Alina Toma
Presedintele CJ Cluj, despre numirea unui prefect UDMR: "Este inadmisibila pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Va solicit indreptarea acestei enorme greseli"
Alin Tise cere schimbarea prefectului UDMR. Foto: Facebook/ Alin Tise

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, le-a transmis premierului Florin Citu si liderului PNL, Ludovic Orban, ca numirea noului prefect al judetului - de la UDMR - este "inadmisibila" pentru liberalii din judet, el sustinand ca "negocierile politice nu au tinut cont de performanta si profesionalism".

"Politica are si ea limite peste care nu ar trebui sa trecem. Va solicit indreptarea acestei enorme greseli la Guvern si numirea ca prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj", afirma Tise.

"Numirea noului prefect de Cluj este inadmisibila pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta in calitate de fost prefect de Cluj, senator si actualmente la al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Cluj (din care doua mandate ales prin vot direct de catre cetatenii judetului Cluj). Negocierile politice nu au tinut cont de performanta si profesionalism", afirma Alin Tise, in scrisori adresate premierului Florin Citu si presedintelui PNL, Ludovic Orban.

El subliniaza ca PNL detinea postul de prefect de Cluj.

"Consecintele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite si in negocierile politice, chiar intr-un Guvern de coalitie. Foarte multi clujeni si colegi de partid sunt in asentimentul meu ca trebuie sa luam pozitie ferma si fara echivoc.

Eu am facut-o, si o voi face, mergand pana la demisia mea din PNL. Si nu voi fi singurul. Politica are si ea limite peste care nu ar trebui sa trecem. Va solicit indreptarea acestei enorme greseli la Guvern si numirea ca prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj", sustine Tise.

El adauga ca demersul sau este sustinut de este 70 de primari, viceprimari si consilieri judeteni, dar "numarul celor nemultumiti de aceasta decizie este insa infinit mai mare".

Postul de prefect de Cluj a revenit UDMR, acesta urmand sa fie ocupat de avocatul Tasnadi Szilard. Mircea Abrudean, care a fost prefect pana acum, a fost numit secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat.

 Articol citit de 2988 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Portocale Strivite
  04.02.2021, 16:44
  Băi ..! Ție ți sa urât cu binele..!
  Stai in banca ta..!
  Se supără PNL-eaua și nu te văd bine..!
  Imediat auzim in presă..că nu știu ce afaceri (necurate) ai avut...sau, că ai colaborat cu PSD-eul..sau ,că străbunica ta a avut origini rusești.. sau, ...etc ...etc..!
  Tefeliștii din presă te răspopesc pe loc..!
  Trăiască(sac)..JusTiția tefelistă..care lovește crunt ..Dujmanul de clasă..!
  Trăiască(sac)..Presa tefelistă(și postacii ei)..care lovesc crunt Adevărul...!
  Deci ...ai grijă..cu cine te pui.
  Te-o
  04.02.2021, 16:24
  Modul in care UDMR si-a concentrat prefectii pe zone ardelene arata
  ca aceasta formatiune politica are intentii exclusiv iredentiste indreptate asupra zonelor cu populatii vorbitoare de maghiara!
  Daca UDMR este un partid cu anvergura nationala cum,in mod normal trebuie sa fie orice partid,ar fi trebuit sa preia si judete din Moldova,Oltenia ,Dobrogea!
  Cand s-a opus unui proiect de dezvoltare edilitara in zona Expozitiei,unde ar fi aparut sgarie nori la portile de intrare ale Bucurestiului conferindu-i un plus de grandoare similara cu Puerta de Europa din Madrid,UDMR s-a aliat cu Nicusor Dan,care sufera de ideia conservarii valorilor urbane(nu este cazul in zona expozitiei!!!)deseori exagerand, blocand modernizarea orasului!
  Evident,interesul UDMR pentru alte zone decat Ardealul,se trezeste cand apare pericolul ca orase romanesti,si in special Bucuresti sa infloreasca depasind si mai mult Budapesta! Teo
  Tot-la-vale
  04.02.2021, 14:04
  Hai cu ciolanul neamule
  E mult de fura6 de la CLuj. Bataia pe ciolan e mare. Cum sa scape galbejimea lui Wuhannis un asemenea ciolan cu zgarci mult?
  medgidnicolai
  04.02.2021, 13:52
  stati in banca voastra
  si nu- suparati pe sica mandolina. cum credeti ca a primit el fonctia de presedinte al camerei. interesul poarta fesul.
  Tot-la-vale
  04.02.2021, 14:07
  Si ca e ca si mort
  Chiar daca are sustinere UDMR; galbejimea s-a cam lamurit cat e de prost, iar anul 2020 e un exemplu de guvernare idioata, hoatza si criminala. Individul va ajunge curand la groapa de gunoi a istoriei (ca si peneleprele, din ce in ce mai penibile cu drogati ca Cazzo sau spelunci securisto-infarctionale ca Cimpeanu sau incompetenti ca Raluca Borcan).
  GeluC
  04.02.2021, 13:51
  Pe tusa cu tise ...
  Mai nea tise.
  Daca prefectul este cetatean roman si indeplineste conditiile de numire in functie care este problema ?
  Nu sunt pro-maghiar dar matale arati ca nu esti pro-european.
  trebuie sa respecti hotararea guvernului si - daca doresti - o contesti in justitie.
  Cred ca tie si catorva alcoliti vi s-a umflat capul ...
  FrumoasaTara
  04.02.2021, 13:49
  Fara bozgauri erati pe bancile opozitiei mai tische care se pische !
  Daca nu te-ai fi bagat singur in seama nici nu as fi avut habar ca existi !
  Iar dupa cum se misca infractorii si impostorii holerei galbene ajunsi in frunte, la viitoarele alegeri o sa aveti ca obiectiv doar accederea in sparlament !
  Este inadmisibil sa fii membru al holerei galbene si sa nu realizezi ca fara prostituarea din fata ungurilor ati fi fost iesiti din carti (nu in totaltate evident, fratia intru hotie dintre ciuma rosie si holera galbena a nascut nenumarate institutii bugetare ce continua sa fie parazitate de pitipoancele si beizadelele hoate, puturoase, incapabile, iresponsabile, dar obraznice apartinand celor doua forte ale raului din Romania!)