PNL insista cu propunerea de revocare a Avocatului Poporului: "Distinsa doamna Renate Weber se pregateste sa plece acasa!"

Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 11:34
5058 citiri
PNL insista cu propunerea de revocare a Avocatului Poporului: "Distinsa doamna Renate Weber se pregateste sa plece acasa!"
Foto: Facebook/ Renate Weber

Liderul deputatilor liberali, Florin Roman, cere coalitiei de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR sa convoace o sesiune extraordinara a Parlamentului si sa se faca o noua propunere pentru functia de Avocat al Poporului, in locul Renatei Weber. "Am inteles ca doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o incurcam," scrie parlamentarul.

In vara anului 2020, liberalii au facut mai multe demersuri in Parlament pentru a se dezbate solicitarea de a o demite pe Renate Weber din functia de Avocat al Poporului. Cererea nu a mai ajuns sa fie discutata in plenul Parlamentului.

Care este procedura de revocare

Avocatul Poporului este numit pe o durata de 5 ani de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Renate Weber a fost numita in aceasta functie in iunie 2019.

Legea nr. 35/1997 prevede ca mandatul Avocatului Poporului inceteaza inainte de termen in caz de demisie, revocare din functie, incompatibilitate cu alte functii publice sau private, imposibilitate de a-si indeplini atributiile mai mult de 90 de zile - constatata prin examen medical de specialitate -, ori in caz de deces.

Demisia, incompatibilitatea, imposibilitatea de indeplinire a functiei sau decesul persoanei care ocupa functia de Avocat al Poporului se constata de catre birourile permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, in cel mult 10 zile de la aparitia cauzei care determina incetarea mandatului Avocatului Poporului.

Revocarea din functie a Avocatului Poporului, ca urmare a incalcarii Constitutiei si a legilor, se face de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti, la propunerea birourilor permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor doua Camere ale Parlamentului.

Postarea lui Florin Roman:

"Cu toata agitatia din ultima vreme, am omis sa fac un anunt cu adevarat important, unul cu greutate:

Distinsa doamna Renate Weber se pregateste sa plece acasa!

Gata! Ne-a fascinat destul cu prezenta diafana, cu vorbele mieroase si cu asa-zisa iubire fata de tara si compatrioti.

Doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, aceasta neinduplecata "luptatoare" pentru drepturile si libertatile cetatenilor romani trebuie sa plece.

V-am spus...o doamna! un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu il mai meritam si de aceea nu putem sa ii mai stam in cale.

Mai ales ca nici nu stim ca doamna a macelarit justitia si nici nu a fost unealta politica a PSD! Eh, vor zice unii..."astea au fost doar vorbe rautacioase".

V-am dat si cel mai important argument... am inteles ca doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o incurcam.

Stimati colegi din coalitie,

Propunem o noua numire in functia de Avocat al Poporului? Si convocam o sesiune extraordinara a Parlamentului?

Eu abia astept!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#pnl revocare Renate Weber, #revocare Avocatul Poporului , #stiri PNL