PNL doreste sa propuna demisia parlamentarilor liberali - surse

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 12:32
1697 citiri
PNL doreste sa propuna demisia parlamentarilor liberali - surse

PNL a decis sa propuna colegilor de Opozitie demisa parlamentarilor liberali. Ei vor sa faca propunerea la inceputul sesiunii parlamentare.

Parlamentarii PNL au decis sa-si dea demisia la inceputul sesiunii parlamentare si

vor propune acest lucru cand vor ajunge in sala unde sunt reprezentantii celor trei formatiuni ai USL, au afirmat surse citate de B1 TV.

Liberalii vor astepta sa vada daca si PSD si PC vor fi de acord. Demisia ar urma sa fie prezentata oficial pe 1 februarie.

Liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, dar si presedintele PC, Dan Constantin, s-au intalnit cu Dan Voiculescu, cu o ora inaintea reunirii birourilor politice reunite ale PSD si ACD.

Presedintele PNL spunea ca demisia intregului Parlament este o solutie pentru a se ajunge la alegeri anticipate, dar este una riscanta.

USL si-a anuntat dorinta pentru alegeri anticipate, iar aceasta decizie ar urma sa duca la alegeri partiale. USL are 218 parlamentari, dintre care 83 sunt ai liberalilor.

Opozitia sper ca prin aceasta masura sa traga un semnal de alarma pentru scena politica din tara si chiar si pe plan international, unde o astfel de situatie nu ar da bine.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat ca nu crede ca demisia parlamentarilor PNL va duce la caderea Guvernului.

Puiu Hasotti, senator PNL, a cerut demisia tuturor parlamentarilor, nu doar ai celor USL, dar si alegeri anticipate cat mai curand.

"In cazul in care isi da demisia doar o minoritate din Parlament, se organizeaza doar alegeri anticiopate partiale, care nu este o solutie", a spus Hasotti, pentru Romania TV.

El a spus ca aceasta va fi atitudinea politica exprimata de presedintii PNL si PSD si ca presedintele Traian Basescu trebuie sa convoace partidele politice la consultari si sa organizeze alegeri anctipate.

Totodata, liberalul a declarat ca nu s-a discutat deocamdata cu parlamentarii, dar daca va fi o decizie politica a partidelor si daca se va conveni ca toti sa-si dea demisia, atunci acest lucru se va intampla.

Hasotti nu crede ca vor fi situatii ca un parlamentar USL sa nu-si dea demisia si ca doar membrii Opozitiei au intrat in discutie. El cere demisia tuturor parlamentarilor.

Parlamentarii PSD sunt solidari cu colegii liberali

"Sigur ca si maine mi-as da demisia daca imi cere conducerea partidului, fara nicio ezitare", a declarat si Eugen Bejinariu, deputat PSD.

Cu toate acestea, el a spus ca, daca se ajunge la aceasta idee, cei de la Putere au majoritate in Parlament si pot functiona in continuare, fara nicio rezerva, si ca s-ar putea sa nu se organizeze alegeri partiale, in colegiile care sunt disponibilizate.

"Daca nu mai avem grup parlamentar, este o problema pentru viitoarele alegeri, nu mai putem sa luam decizii, nu mai putem sa vorbim, nu mai putem sa-i oprim. In fata electoratului putem castiga, dar in plan politic putem pierde", este de parere Bejinariu.

El crede ca o demisie este de discutat, totusi, si ca prima solutie ar fi o greva parlamentara, timp de cateva saptamani, fara ca parlamentarii sa fie platiti, in incercarea de a sensibiliza electoratul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, 22 aprilie, că din punctul de vedere al liberalilor, medicul Cătălin Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic...
#Crin Antonescu, #PNL, #parlamentari PNL demisie, #demisie parlamentari USL , #stiri PNL