PNL a dat afara din partid toti consilierii locali din Targu Mures

Vineri, 08 Februarie 2019, ora 09:49
7611 citiri
PNL a dat afara din partid toti consilierii locali din Targu Mures
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei sase consilieri locali din Targu Mures au fost exclusi din partid pe motiv ca au votat lista obiectivelor de investitii pentru acest an, care cuprinde 21 de proiecte in valoare de peste 89,8 milioane lei, fara sa se consulte cu partidul.

Liderul PNL Targu Mures, Molnar Ervin, a transmis, intr-un comunicat de presa, ca le imputa consilierilor locali - dr. Radu Liviu Todoran, Calin Moldovan, Dumitru Matei, dr. Theodora Benedek, Vasile Miculi si Pavel Dumitru - incalcarea Codului Etic si a Statutului formatiunii, intrucat acestia nu s-au conformat deciziei de a discuta in prealabil in partid proiectele de hotarare puse pe ordinea de zi a Consiliului Local Targu Mures.

"In fapt, prima intalnire din acest an a Biroului Politic Local al PNL Targu Mures, cu participarea consilierilor locali ai partidului, a concluzionat formularea unui punct de vedere asupra fiecarui proiect de hotarare aflat pe ordinea zi a sedintei de Consiliu Local. Ignorand deciziile stabilite impreuna cu membrii Biroului Politic, consilierii locali ai PNL au votat, ca punct suplimentar introdus pe ordinea de zi in regim de urgenta, in proxima sedinta de Consiliu Local, aprobarea contractarii si garantarii cu venituri proprii a unei finantari rambursabile interne/externe, in valoare de maxim 89.835.883,80 de lei.

Votul consilierilor locali ai PNL a fost dat contrar celor stabilite impreuna cu Biroul Politic Local, de solicitare a amanarii de pe ordinea de zi a proiectelor introduse in regim de urgenta, in cazul lipsei justificarii urgentei. S-au incalcat astfel prevederile Codului Etic si ale Statutului PNL. Ratiunea acestei decizii, luata de comun acord in sedinta biroului politic local, a fost tocmai posibilitatea de a discuta, in cadrul partidului si nu numai, pe fiecare proiect important pentru comunitatea targumureseana", a spus Ervin Molnar.

El a aratat ca, imediat dupa alegerea sa in functia de presedinte al PNL Targu Mures, si-a asumat "sarcina incredintata de Biroul Politic Judetean, in vederea dinamizarii, transparentizarii si eficientizarii activitatii PNL la nivelul municipiului Targu Mures".

"Orasul are de recuperat o distanta semnificativa fata de alte comunitati locale, in special din Transilvania, care au reusit tocmai prin dialog, dezbatere si implicare. Plasarea in mapa de sedinta, cu numai cateva minute inainte, a unor proiecte deosebit de importante pentru comunitatea targumureseana, trebuie sa inceteze sa mai fie o practica a Executivului Local.

PNL va sustine orice proiect propus in favoarea targumuresenilor, insa numai dupa consultarea acestora si dezbaterea de catre specialistii partidului. Romania anului 2019 nu mai trebuie sa fie mosia niciunui detinator vremelnic al unei demnitati publice. PNL isi respecta alegatorii si isi asuma rolul de reprezentare a intereselor acestora, conform mandatului acordat prin votul exprimat", a sustinut Ervin Molnar.

Acesta a precizat ca PNL va sesiza Institutia Prefectului - Judetul Mures pentru constatarea incetarii mandatelor consilierilor locali.

Consilierii locali ai PNL, UDMR si PSD au votat, la ultima sedinta a Consiliului Local Targu Mures, lista obiectivelor de investitii pentru acest an, care cuprinde 21 de proiecte in valoare de peste 89,8 milioane lei, constand in infrastructura rutiera si de transport, eficientizare energetica a cladirilor, spatii de joaca si obiective pentru promovarea sportului.

Intre cele mai mari investitii care se vor efectua din suma totala prevazuta de 89.835.883,80 lei, care va fi acoperita dintr-un credit, se regasesc cele de achizitionare de autobuze, in valoare de 51 milioane de lei, amenajarea parcului municipal unde se va construi centru de atletism si se va moderniza stadionul, in valoare de 10 milioane de lei, lucrarile de amenajare de locuri de joaca pentru copii in valoare de 6 milioane de lei, construirea unei sali de sport la Scoala Gimnaziala "Friederich Schiller", in valoare de peste 3,9 milioane de lei, numeroase lucrari de eficientizare energetica a cladirilor si altele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#consilieri locali PNL exclusi, #consilieri Targu Mures exclusi , #excluderi PNL