LIVE TEXT Moțiunea de cenzură PSD a fost citită în plenul Parlamentului. Aleșii USR PLUS au absentat de la ședință

Joi, 30 Septembrie 2021, ora 14:09
5999 citiri
LIVE TEXT Moțiunea de cenzură PSD a fost citită în plenul Parlamentului. Aleșii USR PLUS au absentat de la ședință
Votul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu are loc marțea viitoare FOTO Hepta

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit joi, 30 septembrie, de la ora 14.00, pentru a citi moțiunea de cenzură depusă la începutul săptămânii de către PSD, intitulată „Stop sărăciei scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”. Votul urmează să fie dat marțea viitoare.

UPDATE 15.05 Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a declarat că partidul se va aşeza la discuţii şi negocieri cu PNL numai dacă formaţiunea respectivă vine cu o altă propunere de premier decât Florin Cîţu.

UPDATE 14.20 Ludovic Orban a închis ședința plenului imediat după citirea moțiunii și a subliniat că ședința de marți, la care va urma votul, va fi condusă de președintele Camerei Deputaților. „În bună înțelegere cu președintele Senatului, ședința de marți va fi condusă de președintele Camerei Deputaților ca să evităm lupte de K1”, a declarat Orban.

UPDATE 14.10 Alfred Simonis a fost primit la tribuna Parlamentului în aplauze. USR PLUS absentează de la ședință. Social-democratul a început citirea moțiunii de cenzură.

UPDATE 13.30 Marcel Ciolacu a criticat USR PLUS înainte ca parlamentarii să se reunească în șsedință: „Şi cu moţiunea în plen, şi cu sufletul la guvernare! Useriştii nu vor participa azi la citirea moţiunii PSD. Nu le place să audă ceea ce susţin (sic!) că o să voteze. Ai fost părtaş, domnule Barna!”

PSD susţine, în textul moţiunii de cenzură, că „guvernarea perdanţilor a sărăcit România”, iar „absorbţia fondurilor europene este la pământ”.

„Sunteţi doar buni să vă faceţi imagine şi doar vindeţi promisiuni! Nu aţi inaugurat niciun kilometru de autostradă şi nu aţi lansat niciun proiect de la zero ca să înceapă lucrările! Ci doar v-aţi asumat marile proiecte de autostrăzi şi poduri lăsate moştenire de PSD! Nimeni nu o să uite cum zeci de copii au stat în caniculă, iar şeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, sfida o ţară întreagă la telefon! Comunităţile locale au fost condamnate la subdezvoltare! Primăriile şi Consiliile judeţene au fost obligate să aloce sume uriaşe pentru lupta cu pandemia. Nici acum Guvernul Cîţu nu le-a decontat aceşti bani”, mai arată documentul.

PSD precizează că „dreapta a instalat un penal la Palatul Victoria”.

„Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracţiunea comisă şi care a executat şi închisoare pentru fapta sa. Culmea cinismului este că fostul deţinut Cîţu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliţia celor care au promis pentru a accede la putere – uitând apoi să şi voteze! –Legea “fără penali în funcţii publice”, conform sursei citate textul moţiunii.

„Fiecare zi cu Guvernul Cîţu în funcţie este o încă o zi în care viaţa românilor va fi şi mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităţilor locale blocată, iar viitorul ţării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generaţii întregi! De aceea, astăzi, întreg Guvernul Cîţu trebuie să plece”, potrivit moţiunii de cenzură.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#motiune de cenzura PNL, #Florin Citu premier, #PSD, #scandal usr plus pnl, #Ludovic Orban PNL, #Marcel Ciolacu PSD , #stiri PNL