Mircea Ionescu Quintus, la 99 de ani: In PNL voi sfarsi cand Dumnezeu si medicii m-or abandona

Vineri, 18 Martie 2016, ora 23:47
4273 citiri
Mircea Ionescu Quintus, la 99 de ani: In PNL voi sfarsi cand Dumnezeu si medicii m-or abandona
Foto: Arhiva Facebook/Alina Gorghiu

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a fost sarbatorit vineri, la Ploiesti, in prezenta a peste 2.000 de liberali si a conducerii centrale a partidului reprezentata de copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

Quintus, care a fost primit in sala cu aplauze, a sustinut un discurs in cadrul caruia le-a multumit, printre altii, celor doi medici care i-au salvat viata cu mai multi ani in urma, si a punctat ca va "sfarsi" in PNL.

"O viata intreaga am stat in acest partid si aici (in PNL-n.r.) am sa sfarsesc cand Dumnezeu si cand medicii m-or abandona", a declarat presedintele de onoare al partidului.

Mircea Ionescu-Quintus implineste 98 de ani - omagiu in plenul Senatului si tort (Foto)

De altfel, acesta a spus ca si-a facut si o autoepigrama: "Spre o suta anii mi se aduna/Ca prin paduri semetii brazi/Si s-or gasi destui sa spuna/Ce mai inseamna suta azi", explicand ca suta de ani poate sa insemne mult.

"Suta de ani inseamna ceva atunci cand esti hotarat de la primii pasi importanti pe care ii faci in viata sa slujesti apropiatii, sa iti slujesti profesia, sa iti slujesti poporul din care te tragi".

Mircea Ionescu Quintus, un schimb memorabil de replici cu Iohannis si o profetie pentru Ponta

In context, acesta a aratat ca, din punctul de vedere al banilor, suta inseamna foarte mult pentru ca are pe bancnota chipul lui Ion Luca Caragiale, care "nu are inflatie nici dupa 140 de ani".

"Niciodata nu mi-am inchipuit ca pot sa imi slujesc partidul si tara atata vreme si sa fiu inca in stare sa primesc multumirile dvs. Dumnezeu sa ne ajute!", a spus Quintus in incheierea discursului sau.

Quintus: Jumatate din parlamentari sunt compromisi, jumatate sunt tematori. Minoritatile nu pleaca de acolo

Gorghiu a vorbit despre copilul pe care il va naste

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a spus in discursul sau ca presedintele de onoare al partidului reprezinta o legatura cu "perioada interbelica, (...) cu suferintele comunismului, cu renasterea PNL, cu tranzitia noastra atat de indelungata, cu batalia pentru democratie, cu revenirea in familia europeana".

"Dati-mi voie sa va marturisesc un lucru: nu imi doresc alt parinte spiritual pentru copilul meu decat Mircea Ionescu Quintus!", a mai spus aceasta.

Pe de alta parte, copresedintele Vasile Blaga considera ca seniorul PNL este un exemplu demn de urmat pentru fiecare liberal. "Domnul presedinte Quintus a condus PNL cu intelepciune si cumpatare, iar astazi, ca presedinte de onoare al nostru, este un model pentru fiecare liberal", a afirmat Blaga.

Quintus: Daca mi se va acorda o pensie speciala, o voi refuza. Sfideaza saracia unui neam intreg

La finalul discursurilor, Nicolae Furdui Iancu i-a cantat "La multi ani" lui Mircea Ionescu Quintus, dar si "Noi suntem romani".

Evenimentul aniversar dedicat presedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, cu prilejul implinirii varstei de 99 de ani, a avut loc la Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploiesti si a fost urmat de lansarea candidatilor PNL Prahova la alegerile locale.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mircea Ionescu Quintus 99 ani, #Quintus PNL sarbatoare 99 ani , #stiri PNL