Marius Oprea: Ii sunt dator lui Crin Antonescu, el m-a reangajat

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 08:12
4448 citiri
Marius Oprea: Ii sunt dator lui Crin Antonescu, el m-a reangajat
Foto: Romania Libera

Istoricul Marius Oprea declara ca nu are de gand sa demisioneze din PNL, desi a criticat recent foarte dur conducerea partidului pentru ca nu il exclude pe presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot, dovedit ca informator al Securitatii. "Crin m-a reangajat la IICCMER, ii sunt indatorat", spune Oprea.

Intr-un interviu publicat luni de Romania Libera, Marius Oprea spunea ca se gandeste sa plece din PNL pentru ca liderii partidului refuza sa-l excluda pe Mircea Molot. El l-a atacat si pe Crin Antonescu, pe care l-a acuzat de autoritarism intrucat l-a exclus pe Andrei Chiliman.

"Se anunta o noua noapte a cutitelor lungi la liberali. O rafuiala fara sens. L-as sfatui pe Crin Antonescu sa renunte la asa ceva. Avem nevoie de o reconciliere interna, nu de excluderi care vor slabi partidul, aducandu-l tot mai mult la remorca social-democratilor", a declarat Marius Oprea.

Ulterior, Oprea isi nuanteaza pozitia si spune ca nu are de gand sa plece din PNL. Mai mult decat atat, el aminteste ca este prieten cu Crin Antonescu si ca ii datoreaza acestuia "reangajarea" la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).

"Aici sunt intr-o situatie delicata, pentru ca am fost coleg de facultate, am fost si presupun ca inca sunt prieten cu Crin. Chiar am o situatie ingrata din acest punct de vedere.

Mie nu-mi convine ce s-a intamplat cu Molot, asta m-a tarat prin procese vreo doi ani si ceva. Ganditi-va numai cat timp si bani am pierdut. Si acum tot lui i se tine partea, chiar daca am castigat procesul. Normal ca iti sare tandara, nu este omeneste?

Oricum, Crin a facut un gest foarte frumos prin aceea ca, fara sa puna nimic in discutie, m-a reangajat automat la Institut, dupa schimbarea de putere. Din acest punct de vedere nu pot sa nu marturisesc, si trebuie sa o fac, ca ii sunt indatorat", a declarat Marius Oprea pentru Ziare.com.

Marius Oprea: Niciun securist nu a fost condamnat. Tortionarii au pensii imense

Istoricul nu stie daca PNL va lua vreo masura impotriva lui pentru declaratiile anterioare, "ca doar nu suntem in anii '50, sa ma bage la Canal".

"Pe linie de partid nu am mai avut activitate, n-am fost pe la sedinte, daca vor sa ma dea afara, pot sa ma dea din acest motiv, ca n-am avut activitate.

Ce-i drept, nici n-am mai fost invitat. Pe vremuri eram invitat, de pilda, pe la sedintele tinerilor liberali, pe la sectoare, sa tin conferinte. Nu m-a mai chemat nimeni de o buna bucata de vreme. Nici eu nu ma autoinvit", a mai spus Marius Oprea.

Marius Oprea: Nu sunt bun ca sunt penelist

Conducerea IICCMER a emis marti un comunicat de presa in care tine sa se "disocieze" de declaratiile lui Marius Oprea.

"Conducerea IICCMER nu impartaseste ideile exprimate de domnul Marius Oprea si respinge totodata orice tentativa de politizare a activitatii Institutului", se afirma in comunicatul remis Ziare.com.

Marius Oprea da in judecata Guvernul pentru ca l-a inlaturat de la sefia IICCMER

Oprea a fost director al IICCMER pana in 2010, cand a fost inlocuit de Guvernul Boc cu Vladimir Tismaneanu. Istoricul a revenit in cadrul Institutului odata cu instalarea Guvernului USL, fiind numit director al departamentului care se ocupa de investigatii speciale si proiecte de arheologie contemporana.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Marius Oprea Crin Antonescu, #Marius Oprea PNL, #Marius Oprea IICCMER, #Marius Oprea informatori Securitate , #excluderi PNL
Comentarii