Lider PNL din tabăra Cîțu: „Prima opțiune trebuie să fie un guvern cu USR şi UDMR”

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 13:11
2371 citiri
Lider PNL din tabăra Cîțu: „Prima opțiune trebuie să fie un guvern cu USR şi UDMR”
Liderul PNL Iași Alexandru Muraru este în favoarea coaliției FOTO Facebook / Alexandru Muraru

Liderul filialei judeţene Iaşi a PNL Alexandru Muraru a transmis vineri, 5 noiembrie, un mesaj video în care afirmă că prima opțiune pentru liberali pentru guvernare ar trebui să fie refacerea coaliției de guvernare alături de USR și UDMR, cu un protocol „mult mai clar”.

Conform deputatului liberal, actuala criză politică şi guvernamentală trebuie să înceteze, precizând însă că, într-o nouă coaliție cu USR, atacurile din emisiunile TV trebuie să înceteze.

"Cred cu tărie că cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR şi UDMR. Prima opţiune a noastră, a PNL, trebuie să fie refacerea coaliţiei de centru-dreapta. Dar această nouă coaliţie trebuie să aibă un protocol mult mai clar, mai ferm şi mai coerent pentru că neînţelegerile care au dus la spargerea alianţei să îşi găsească o rezolvare instituţională, nu politică. De exemplu, cred că noul protocol trebuie să prevadă, ca în Germania, sancţiuni ferme pentru blocarea proiectelor guvernamentale sau declaratii împotriva primului ministru. Nu poţi ca dimineaţa să mergi la şedinţa de guvern cu partenerii de guvernare, iar seara să mergi la emisiuni TV să înjuri primul-ministru", afirmă liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

Liberalul mai afirmă că acest nou protocol trebuie să prevadă întărirea rolului prim-ministrului, iar partidele trebuie să se angajeze să respecte rolul de mediator al şefului statului, omul politic cu cea mai mare legitimitate.

"De exemplu, un proiect cum a fost programul de investiţii Anghel Saligny pe care am insistat să-l implementăm nu trebuie blocat doar pentru că un partid vrea să îi pedepsească pe cei din mediul rural. Acel moment trebuie să reprezintă o lecţie pentru o nouă majoritate PNL-USR-UDMR", adaugă liderul PNL Iaşi.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Alexandru Muraru, #PNL Iasi, #coalitie de guvernare pnl usr plus, #refacere coalitie de guvernare, #scandal usr pnl, #negocieri PNL PSD , #stiri PNL