Directorul de carton din reportajul Recorder, desfiintat pe Facebook. Desi demis de la Apele Romane, este promovat de PNL drept candidat la Senat

Autor: Daniela Ratiu - Senior Editor
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, ora 14:40
33342 citiri
Directorul de carton din reportajul Recorder, desfiintat pe Facebook. Desi demis de la Apele Romane, este promovat de PNL drept candidat la Senat
Afisul prin care PNL Mures il mediatizeaza pe Ionut Cengher drept candidat la Senat FOTO Facebook/ PNL Mures

Ionut Cengher, lider al PNL Mures propulsat in fruntea Sistemului de Gospodarire a Apelor Mures fara vreo urma de experienta profesionala, este desfiintat pe contul de Facebook al filialei organizatiei liberale.

UPDATE 21.20 Postarea care il mediatizeaza pe Ionut Cengher drept candidat la Senat a disparut de pe pagina de Facebook a PNL Mures.

Cengher este eroul negativ al unei investigatii realizate de jurnalistii de la Recorder si publicate pe 23 noiembrie. Jurnalistii demonstreaza cum Cengher, secretar al filialei PNL Mures, i-a luat locul, doar pe baza apartenentei de partid, directorului numit prin concurs la sefia Sistemului de Gospodarire a Apelor Mures.

Reportajul a starnit revolta la nivelul Romaniei, fiind comentat in medii diverse. Cu toate acestea, la o zi distanta, pe 24 noiembrie, oficialii PNL Mures au publicat pe contul de Facebook un portret al lui Ionut Cengher, de aceasta data in calitate de candidat al filialei PNL Mures pentru un post de senator.

Anuntul electoral cu titlul "Dezvoltam Muresul!" il prezinta pe Ionut Cengher si promisiunile electorale de "politica atractiva de zboruri de pe Aeroportul Intrenational Transilvania" sau "asistenta pentru autoritatile locale, in vederea realizarii unui program de excursii locale sau regionale".

In reportajul celor de la Recorder, intrebat de experienta sa in domeniul institutiei unde tocmai a fost numit, Cengher recunoaste cu seninatate ca nu are. Numirea acestuia a fost posibila pe linie de partid dupa ce conducerea Apelor Romane a fost preluata de liberalul Ervin Molnar.

Postarea pe Facebook a celor de la PNL Mures este criticata dur in sute de comentarii:

Acuzele au venit ca reactie atat pentru "executarea" fostului director, dar si pentru punerea pe lista si in fruntea unei institutii a unui membru de partid fara experienta.

Comentariile abunda in critici la adresa "politicii de partid" a liberalilor de a scoate profesionistii si a-i inlocui cu oameni de partid fara experienta in domeniu.

Un comentator scrie ca "Asta e agentul de vanzare care s-a pus director la ape mures printr-o cerera si nu stia nici macar care este legea apelor? Un zero barat care s-a facut membru de partid sa isi traga beneficii".

Referindu-se la reportajul celor de la Recorder, un alt utilizator al platformei scrie: "Cred ca as fi stat in liniste macar o saptpamana sperand sa uite lumea. Stim cu toti ca in tara asta nu prea ajungi in poztiile de genul fara o pila politica. Macar asta care a fost inaintea lui avea habar despre ce si cum face. Din pacate, lucrurule astea sunt des intalnire in tara asya, nu numai la apele romane sau directia silvica... Directori sunt oameni care n-au lucrat 1 zi in domeniu si pe urma ne plangem ca murim arsi in spitale. #DezoltamMuresul".

Altcineva noteaza ca "Haideti sifon, peneleilor care dezvoltati Muresul cu numiri politice in functii publice si puneti presiune sa demisioneze oamenii competenti, care au ocupat respectivele functii prin concurs!".

In cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie, conducerea Administratiei Nationale Apele Romane a trimis un comunicat de presa in care il critica dur pe directorul care a facut publica situatia de la Mures. In acelasi timp, anunta ca l-a demis pe Ionut Cengher, "ca urmare a declaratiilor sale publice care nu fac cinste unei institutii de o asemenea importanta in gospodarirea apelor din judetul Mures".

Redam, mai jos, comunicatul Apelor Romane:

"In aceasta dimineata, conducerea Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Mures, in urma consultarii cu reprezentantii conducerii Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR), a dispus demiterea directorului Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA), Ionut Cengher, ca urmare a declaratiilor sale publice care nu fac cinste unei institutii de o asemenea importanta in gospodarirea apelor din judetul Mures.

In locul acestuia a fost numit temporar George Vlasiu, de profesie inginer constructor angajat al SGA Mures de peste 6 ani.

Reamintim ca demisia fostului director SGA Mures, Ovidiu Ianculescu, caz relatat de publicatia Recorder, a fost o decizie personala, depusa oficial la inceputul lunii februarie a acestui an. Acesta a acceptat functia de inginer sef in cadrul SGA Mures 5 zile mai tarziu de la aceasta decizie, fiind consecvent in hotararea personala de retragere din functia de Director al SGA Mures.

In plus, declaratiile lui Ovidiu Ianculescu privind rolul si atributiile Directorului General ANAR sunt incorecte.

Conform legii, directorul general al ANAR nu poate demite, numi sau suspenda un director de SGA. De aceea, domnul Ovidiu Ianculescu si-a inaintat demisia, conform legii, la Administratia Bazinala de Apa Mures, respectiv directorului din acea perioada, Cristian Bratanovici, si nu conducerii ANAR.

Totodata, in reportajul Recorder, Ovidiu Ianculescu vorbeste despre detinerea functiei de Director SGA Mures ca urmare a unui concurs sustinut in acest sens.

Precizam ca declaratiile lui Ianculescu nu fac referire si la perioada 2017-2019 cand acesta a ocupat functia de inginer-sef al SGA Mures, fara un concurs sustinut in acest sens si in urma numirii sale de catre Directorul ABA Mures de la acea vreme, Cristian Bratanovici.

In final, consideram ca declaratiile lui Ovidiu Ianculescu, la 8 luni distanta de la toate evenimentele relatate contin omisiuni importante care pot induce in eroare intreaga opinie publica.

Mentionam ca in perioada starii de alerta, conform legii nr. 55/2020, este interzisa organizarea concursurilor pentru aceste posturi tehnice, urmand ca acestea sa fie reluate in momentul in care legislatia va permite acest lucru".

Citeste si https://ziare.com/stiri/cnsas/securitatea-avea-un-sistem-riguros-de-filaj-metodele-erau-gandite-in-detaliu-scriitorul-sorin-titel-fotografii-de-filaj-1646075

Citeste si https://ziare.com/donald-trump/economie/george-haber-despre-epoca-post-trump-1646042

https://ziare.com/stiri/dna/cazul-medicului-carmen-dorobat-condamnata-pentru-spaga-1646056

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, 22 aprilie, că din punctul de vedere al liberalilor, medicul Cătălin Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic...
#PNL, #Recorder, #alegeri parlamentare 2020, #Facebook , #alegeri parlamentare