Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
PNL > Ludovic Orban
A   A   A

Incotro PNL?

Incotro PNL?
Presedintele promite alegeri anticipate, iar premierul zice ca prioritatea sa e bugetul.
Ministrul Justitiei amana desfiintarea Sectiei Speciale, iar vicepremierul declara ca Guvernul isi va asuma raspunderea pentru anularea recursului compensatoriu in fata camerelor.


Citeste toate textele scrise de Cristian Preda pentru Ziare.com

De ce emite PNL semnale contradictorii?

Sa fie betia reusitei? Realegerea lui Klaus Iohannis a fost triumfala si e posibil ca
echipa lui sa nu fi trecut peste euforia victoriei.

Sa fie vorba despre neindemanarea unui partid care n-a guvernat niciodata singur? Nu-i exclus, mai ales, daca luam in seama ca majoritatea membrilor Guvernului sunt pentru prima data ministri.

Sa aiba de-a face aceste semnale contradictorii cu promisiunile facute formatiunilor care au sustinut investirea unui guvern minoritar? Ceva de felul asta poate oricand interveni.
Sau poate ca in PNL sunt mai multe tabere si abia acum le vedem? Oare fostii pedelisti si vechii penelisti alearga inca pe culoare diferite? Nu e imposibil.

In orice caz, e semn rau ca prima saptamana dupa zdrobirea PSD a produs incertitudine. Probabil ca solutia ar fi aceea de a reveni la masa negocierilor cu USR, PMP, UDMR, Pro Romania si ALDE, pentru a clarifica daca mergem spre anticipate sau, in caz contrar, daca pentru urmatorul an exista un set de obiective ce pot fi sustinute de o majoritate stabila.

Publicul are dreptul sa stie incotro se indreapta caruta guvernarii, daca ea merge pe drum sau pe langa el.

Altfel, teama de anticipate va incepe sa semene cu cea pe care o exprima in 2006-2007 un anume domn Tariceanu, iar balbaielile privind Justitia - cu numeroasele razgandiri ale guvernelor succedate din 2007 incoace la Palatul Victoria.
Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti si fost deputat european.

Despre ce vrei sa scriem?
Facebook ShareTweet
 Marti, 03 Decembrie 2019, ora 20:04
 Autor:Cristian Preda

 Articol citit de 8907 ori

Citeste si: