Galceava in PNL: Cioroianu si Pacuraru, amenintati cu remanierea

Marti, 11 Decembrie 2007, ora 17:432482 citiri
Galceava in PNL: Cioroianu si Pacuraru, amenintati cu remanierea

Vicepresedintii PNL, Ludovic Orban si Crin Antonescu, sunt nemultumiti de refuzul presedintelui Tariceanu de a o numi pe Norica Nicolai la ministerul Justitiei si ar putea cere in sedinta Biroului Politic Central, inlocuirea lui Pacuraru si a lui Cioroianu, au precizat pentru NewsIn, surse din BPC.

Potrivit acelorasi surse, Tariceanu nu va cere convocarea unui Birou Politic in aceste zile, urmand ca o reuniune a conducerii PNL sa aiba loc abia luni, cand este de asteptat sa participe si Nicolai, absenta de la discutiile din cadrul Delegatiei Permanente.

Astfel, folosind aceasta ocazie, cei trei vicepresedinti ar putea cere o remaniere mai larga a Cabinetului Tariceanu, pe lista indezirabililor figurand in continuare ministrul muncii Paul Pacuraru si ministrul de externe Adrian Cioroianu.

Sursele explica faptul ca premierul Tariceanu are mai multe motive pentru care nu o doreste pe Nicolai, care face parte din tabara adversarilor din interiorul partidului si este incontrolabila . In plus, premierul este suspicios in ceea ce priveste relatia acesteia cu serviciile de informatii.

Pacuraru se afla in aceeasi situatie ca si demisionarul Tudor Chiuariu, el riscand ca presedintele Basescu sa dispuna inceperea urmaririi penale imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a deciziei CCR referitoare la Legea raspunderii ministeriale.

Ministrul muncii, care s-a declarat nevinovat in raport cu acuzatiile de coruptie, precizand ca nu are de ce sa demisioneze, se agata de faptul ca detine si functia de senator.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News