Gabriel Berca a demisionat din PNL si se inscrie in PD-L (Video)

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 10:24 6495 citiri

Senatorul liberal Gabriel Berca a demisionat marti din partid, de la filiala din Bacau. Berca va trece la PD-L si a tinut sa precizeze ca nu este vorba de "oportunism".

"Sunt de mai multa vreme o serie de lucruri in neregula. Am luat aceasta decizie cu multa tristete. Din pacate PNL nu a mai avut nevoie de mine, ma refer la organizatia judeteana Bacau.

Plec din partid pentru ca nu ma mai pot manifesta acolo... nu au mai fost luate in considerare opiniile mele. Alaturi de mine a plecat si deputatul Mihai Banu (foto), dar decizia acestuia nu are nicio legatura cu plecarea mea", si-a motivat Berca demisia.

Mihai Banu a declarat la randul sau ca in PNL s-au creat premisele plecarii din partid.

Berca a declarat ca decizia sa vine dupa cateva luni. El a avut o scurta discutie cu liderul PNL Crin Antonescu, vinerea trecuta, si a spus ca partidul a tratat cu indiferenta ce se intampla cu organizatiile locale.

"Am avut o colaborare foarte buna si m-am manifestat asa cum trebuia in partid. Cred ca atunci cand trebuie sa faci politica nu trebuie facut in functie de interese", a declarat Berca la Realitatea Tv.

Gabriel Berca a mai spus ca in ultimele doua saptamani a negociat intrarea in PD-L cu Vasile Blaga si Gheorghe Flutur. "Plecarea mea din PNL s-a datorat dorintei celor de la Bacau de a renunta la oameni care au creat o anumita vizibilitate, si nu celor de la PD-L".

Zvonuri privind plecarea lui Berca din PNL au existat si la sfarsitul lui februarie.

Gabriel Berca a fost prefect al judetului Bacau intre 2005 si 2008 si secretar de stat si secretar general al Guvernului in 2008.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com