Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 23:06
9521 citiri
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Zeci de tineri lberali au demisionat din partid FOTO Facebook / Petruț Gheorghiță

Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma pe fostul lider Ludovic Orban.

Anunțul a fost făcut de liderul filialei, Petruț Gheorghiță, care i-a acuzat pe noii lideri, în frunte cu Florin Cîțu, că au trădat electoratul de dreapta prin ”alianța toxică” cu PSD.

”Am luat astăzi hotărârea, împreuna cu echipa mea din Tineretul National Liberal – Filiala Sector 3, sa demisionăm din PNL. De astăzi, drumul nostru si cel al „Noului PNL” se separă, căci nu putem fi părtași la aceasta umilință a românilor, în general, și a electoratului de dreapta, în special.

Principalul motiv al acestei decizii este alianța toxică dintre PNL și PSD, coordonată de Președintele Iohannis, alături de sute de pseudo-liberali obedienți. Am crezut în schimbare și am luptat împotriva corupției și demagogiei, împotriva vechilor metehne care au blocat România în drumul ei spre dezvoltare.

Am crezut că în sfârșit se poate face politică ținând cu dinții de principiile solide și prin bune moravuri. Cred în continuare acest lucru, dar îmi este clar, după ipocrizia de care PNL a dat dovadă în ultimele luni, că este imposibil în această formațiune politică. Îmi este clar că acest ”Noul PNL” nu are pic de legătură cu electoratul său și nu exprimă nicio formă de respect față de acesta, mințindu-l cu nerușinare, precum în situația acestei coaliții monstruoase, după ce ani de zile au fost purtate bătălii crunte împotriva social-democraților.

Pe lângă această alianță toxică, am văzut o decădere morală absolută în PNL. Am văzut cum respectul și verticalitatea sunt înlocuite de oportunism și servilism. Am asistat oripilați la desfășurarea alegerilor interne din PNL, unde colegii mei au suferit amenințări, umilințe si chiar agresiuni fizice la Congresul PNL, pentru simplul fapt că au avut altă opțiune de vot decât Florin Vasile Cîțu și pentru că și-au dorit ca alegerile în PNL să fie democratice, corecte. Am văzut o față grotescă a politicului românesc, una în care nimic nu contează în raport cu interesul personal: nici corectitudinea, nici dreptatea, nici oamenii care au încredințat votul lor către PNL, o față de care mă dezic în totalitate”, a scris Petruț Gheorghiță pe Facebook.

Toți membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 se vor înscrie în partidul pe care îl va înființa Ludovic Orban.

”Am decis în unanimitate să continuăm drumul politic alături de Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Antonel Tănase, și mulți alți colegi față de care avem un deosebit respect pentru verticalitatea de care au dat dovadă. Am decis să rămânem împreună, fideli tuturor oamenilor care își doresc o Românie mai bună. Renunțăm fără niciun regret la această umbrela a unui partid mare și suntem gata să o luăm de la 0, să construim împreună o nouă formațiune politică, cu adevărat reprezentativă pentru români. Suntem pregătiți pentru o construcție nouă, adevărat liberală, axată pe mediul de afaceri și pe identitatea națională, pe valorile societății românești și pe respect absolut față de electorat.

Până să fiu membru de partid, sunt cetățean român, iar românii merită respect și România merită să fie o țară în care binele național este pus în fața interesului personal. Consider că PNL a trădat electoratul. Consider că PNL a trădat România. Acum nu mai este o soluție, ci o parte din problemă.

Eu rămân loial nu unui partid, nu unor oameni, ci veșnic României și românilor”, a conchis fostul liberal.

Tot vineri, Organizația PNL Săliștea de Sus, din Maramureș, s-a dizolvat. Fostul lider Cristian Opriș a precizat că cei mai mulți membri vor merge în continuare alături de Ludovic Orban ”într-un proiect liberal autentic”

Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, 18 martie, că Marcel Ciolacu se află în spatele deciziei Biroului Electoral Central de a respinge constituirea Alianţei Dreapta Unită,...
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
#demisii PNL, #Tineretul Na ional Liberal, #secor 3, #Florin Citu, #Ludovic Orban , #stiri PNL
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Poza Pieues
Pieues
rank 1
presedintele pnl are capul bagat in dosul lui iohannis ...