Cum a ajuns Rares Bogdan cap de lista la PNL. Orban: A fost varful de lance impotriva PSD. E credincios si patriot

Vineri, 22 Martie 2019, ora 17:39
6701 citiri
Cum a ajuns Rares Bogdan cap de lista la PNL. Orban: A fost varful de lance impotriva PSD. E credincios si patriot
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a explicat, vineri, de ce l-a ales pe jurnalistul Rares Bogdan sa deschida lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

Orban a enumerat mai multe motive, printre care faptul ca Rares Bogdan a mai fost membru PNL, in trecut, dar si ca ar fi fost varful de lance in media romaneasca a luptei impotriva abuzurilor si faradelegilor comise de guvernarea PSD-ALDE.

"PNL are foarte multi oameni de calitate, foarte multi oameni competenti, foarte multi lideri care ar fi putut deschide lista pentru europarlamentare. Optiunea mea pentru Rares Bogdan a fost dictata de mai multe motive.

Primul si cel mai important lucru, pe care putina lume il cunoaste, este acela ca Rares Bogdan nu se inscrie pentru prima oara in PNL, el revine in PNL. Rares Bogdan a fost presedintele Organizatiei de Tineret a Partidului Aliantei Civice, Partidul Aliantei Civice, in momentul fuziunii in 1997 cu PNL, Rares Bogdan a devenit membru al PNL avand pozitia de prim-vicepresedinte al Organizatiei de Tineret la nivel national.

Rares Bogdan a activat in PNL si este un om foarte apropiat de valorile, de principiile si doctrina noastra. De altfel, in cariera lui de jurnalist a fost un jurnalist angajat, un jurnalist care, cel putin in ultima perioada, a fost unul dintre cei mai critici jurnalisti la adresa guvernarilor PSD-ALDE.

Rares Bogdan a fost varful de lance in media romaneasca a luptei impotriva abuzurilor si faradelegilor comise de guvernarea PSD-ALDE. Locul lui Rares Bogdan in PNL este de necontestat si decizia de a-l readuce in PNL este o decizie pe care am luat-o dupa consultarea foarte multor colegi, dupa realizarea unor cercetari sociologice de compatibilitate intre Rares Bogdan si PNL si mai ales cu sustinatorii din PNL", a explicat Ludovic Orban, vineri.

De asemenea, liderul liberalilor a mai argumentat ca jurnalistul are o cota de incredere foarte mare, este absolvent de stiinte politice, un om bine informat si, in special, este un patriot si un om credincios.

"Trebuie sa stiti urmatorul lucru, Rares Bogdan are o cota de incredere foarte mare si cota de incredere o are in special pe publicul ne-PSD, publicul care nu voteaza cu PSD, publicul care este impotriva PSD.

Rares Bogdan este un absolvent de stiinte politice, este un om care a studiat doctrinele politice, istoria gandirii politice, este un om cu o cultura politica, de asemenea, este un om extrem de bine informat, un om care are capacitatea de a intelege foarte bine problemele politice atat la nivel national cat si la nivel international.

Nu in ultimul rand, Rares Bogdan este un patriot, este un om credincios, este un om care a aderat neconditionat la valorile, la strategia si la obiectivele PNL iar de cand a revenit in PNL si s-a inscris in cursa pentru Parlamentul European este alaturi de baza PNL oriunde se face campanie si a fost primit extrem de bine", a completat Orban.

Intrebat cine va coordona campania pentru alegerile europarlamentare, Orban a raspuns ca secretarul general al PNL, adica Robert Sighiartau.

"Seful de campanie la nivel national este secretarul general al PNL. Indiferent cine va coordona campania la nivel judetean, toti membrii PNL trebuie sa fie implicati, iar conducerea va raspunde solidar pentru performanta pe care o vor obtine la aceste alegeri", a fost raspunsul lui Orban.

Citeste si De ce deschide un jurnalist lista PNL pentru alegerile europarlamentare?

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Rares Bogdan euroaprlamentare PNL, #Rares Bogadn PNL, #Orban europarlamentare Rares Bogdan , #Ludovic Orban