Cu dreapta la psihiatru. Ce sanse mai are Iohannis? (Opinii)

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 17:29
7974 citiri
Cu dreapta la psihiatru. Ce sanse mai are Iohannis? (Opinii)

Imediat dupa alegerile europarlamentare, parea ca liderii partidelor de centru-dreapta vor reusi cumva sa gaseasca o cale de comunicare.

Intelegerea dintre PNL si PDL a tinut doar pana la congresul extraordinar al liberalilor, cand Klaus Iohannis a declarat ca, dupa unificarea cu PDL, noul partid va purta numele de PNL.

De atunci, relatiile dintre cele doua formatiuni s-au racit simtitor. Vasile Blaga, presedintele PDL, face presiuni pentru unificare, dar o parte dintre democrat liberali se codesc, in frunte cu Catalin Predoiu. Acestia nu vor sa renunte la marca partidului si par, mai degraba, dispusi sa se intoarca la Traian Basescu.

La toata aceasta vanzoleala, adaugati problemele actualului presedinte PNL cu Agentia Nationala pentru Integritate si, frisca de pe tortul dreptei, revenirea lui Crin Antonescu care vizeaza pozitia de candidat pentru Cotroceni, facandu-i concurenta lui Iohannis.

Va puteati imagina o situatie mai incurcata? Daca nu, adaugati la toate acestea si vanzoleala din PMP, partidul sustinut de Traian Basescu si condus de Elena Udrea, care are drept obiectiv imediat impunerea propriului candidat pentru Cotroceni in persoana lui Cristian Diaconescu.

Desi, teoretic, candidatul dreptei are cele mai multe sanse in turul doi, intr-o confruntare cu Victor Ponta, dihonia care bantuie partidele de dreapta va micsora sansele acestui candidat misterios.

Desi Klaus Iohannis avea cele mai multe sanse intr-o confruntare cu Victor Ponta, candidatul PSD, conform unui studiu Inscop publicat in preajma alegerilor europarlamentare, realitatea din teren a suferit modificari in ultima luna.

Abia saptamana viitoare, institutul de sondare va publica primele date de dupa alegerile din mai. Scandalul Mircea Basescu si procesul lui Dan Voiculescu au avut un mare impact in ce priveste perceptia opiniei publice. Mesajele politice au fost acoperite de aceste evenimente majore care vor produce mutatii in electorat pentru alegerile din toamna.

Din pacate, noul presedinte al PNL nu a reusit sa capteze atentia romanilor. Problemele din interiorul partidului, dezertarile spre grupul Tariceanu, l-au blocat pe primarul Sibiului in negocieri interne aride.

Klaus Iohannis mai are foarte putin timp pentru a forma o alianta in jurul sau, una care sa-l sustina pe drumul catre Cotroceni. Crin Antonescu si Catalin Predoiu il asteapta la colt.

De saptamana viitoare, aceste ape tulburi vor incepe sa se limpezeasca. Marea provocare pentru liderul liberal e reprezentata de procesul cu ANI. In cazul in care va fi declarat incompatibil, toata constructia PNL-PDL se naruie.

In acest caz, cele mai multe sanse de a prelua stindardul luptei impotriva actualilor guvernanti le va avea Crin Antonescu, dar oare va reusi fostul lider USL, fost partener al lui Victor Ponta, sa mobilizeze alegatorii? Mai degraba, in acest caz, sansele candidatului PSD vor creste simtitor.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#PNL PDL alianta sanse sanse dreapta, #Iohannis sanse lider dreapta , #PDL
Comentarii
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
Daca dreapta la psihiatru,la stanga-i cantam prohodul in drum spre
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5