Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 22:423672 citiri
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Cristian Băcanu, deputat PNL FOTO Facebook / Cristian Băcanu

Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru și ar cauza pierderea investitorilor şi creşterea suplimentară a preţurilor.

Liberalul a subliniat că PSD vrea să îşi fidelizeze electoratul pe seama unui subiect atât de delicat şi atât de important pentru mediul de afaceri precum este cota unică.

”E regretabil că PSD vrea să îşi fidelizeze propriul electorat pe seama unui subiect atât de delicat şi atât de important pentru mediul de afaceri precum este cota unică. Din punctul meu de vedere şi sunt sigur că toţi colegii mei liberali sunt de aceeaşi părere, eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cu PNL la guvernare. Am arunca mediul de afaceri în aer când soluţiile sunt simple: să luptăm la modul real cu evaziunea fiscală şi să reformăm şi digitalizăm ANAF. La ce va conduce eliminarea cotei unice? Printre altele, la muncă la negru, la pierderea investitorilor şi la creşterea suplimentară a preţurilor”, a scris marţi seară, pe Facebook, Băcanu.

Deputatul liberal subliniază că introducerea unor noi taxe pentru mediul de afaceri ”este cea mai proastă idee.

”Nu, nu putem lovi motorul României doar pentru că aşa doresc unii. Nu am niciun dubiu că PNL va rămâne loial antreprenorilor, celor care nu dorm noaptea ca să-şi menţină afacerile şi să îşi plătească angajaţii, celor care au ieşit din zona de confort pentru a face un pic mai mult şi că toate aceste idei trăsnite venite de la PSD precum eliminarea cotei unice vor rămâne la stadiul de declaraţie politică şi atât”, a mai scris Băcanu.

Acesta îi transmite lui Marcel Ciolacu că nu poate face ”orice pofteşte, este suficient ce a făcut la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor”.

Reacția deputatului liberal a venit după ce liderul PSD a declarat că partidele din coaliție vor discuta anul viitor din nou despre posibila renunțare la cota unică de impozitare, precizând că în UE mai sunt doar patru țări care o mențin.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News