Incotro PNL?

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Marti, 03 Decembrie 2019, ora 20:04
11981 citiri

Presedintele promite alegeri anticipate, iar premierul zice ca prioritatea sa e bugetul.

Ministrul Justitiei amana desfiintarea Sectiei Speciale, iar vicepremierul declara ca Guvernul isi va asuma raspunderea pentru anularea recursului compensatoriu in fata camerelor.

De ce emite PNL semnale contradictorii?

Sa fie betia reusitei? Realegerea lui Klaus Iohannis a fost triumfala si e posibil ca

echipa lui sa nu fi trecut peste euforia victoriei.

Sa fie vorba despre neindemanarea unui partid care n-a guvernat niciodata singur? Nu-i exclus, mai ales, daca luam in seama ca majoritatea membrilor Guvernului sunt pentru prima data ministri.

Sa aiba de-a face aceste semnale contradictorii cu promisiunile facute formatiunilor care au sustinut investirea unui guvern minoritar? Ceva de felul asta poate oricand interveni.

Sau poate ca in PNL sunt mai multe tabere si abia acum le vedem? Oare fostii pedelisti si vechii penelisti alearga inca pe culoare diferite? Nu e imposibil.

In orice caz, e semn rau ca prima saptamana dupa zdrobirea PSD a produs incertitudine. Probabil ca solutia ar fi aceea de a reveni la masa negocierilor cu USR, PMP, UDMR, Pro Romania si ALDE, pentru a clarifica daca mergem spre anticipate sau, in caz contrar, daca pentru urmatorul an exista un set de obiective ce pot fi sustinute de o majoritate stabila.

Publicul are dreptul sa stie incotro se indreapta caruta guvernarii, daca ea merge pe drum sau pe langa el.

Altfel, teama de anticipate va incepe sa semene cu cea pe care o exprima in 2006-2007 un anume domn Tariceanu, iar balbaielile privind Justitia - cu numeroasele razgandiri ale guvernelor succedate din 2007 incoace la Palatul Victoria.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti si fost deputat european.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#PNL mesaje contradictorii Guvern, #PNL desfiintare Sectie Speciala, #PNL recurs compensatoriu , #Ludovic Orban