Claudiu Palaz (PMP) face plangere penala impotriva candidatului PNL la Primaria Constanta, Vergil Chitac: "A dorit acoperirea unor surse de venit nejustificate"

Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 13:51 3146 citiri
Foto: Facebook/Vergil Chitac

Presedintele Partidului Miscarea Populara si candidat al formatiunii politice la Primaria Constanta, Claudiu Palaz, a depus o plangere penala impotriva candidatului Partidului National Liberal la Primaria Constanta, senatorul Vergil Chitac, pentru fals in declaratii, acuzandu-l pe acesta ca, desi era necasatorit, in perioada 2009-2016 a trecut in declaratiile sale de avere si veniturile sotiei.

Palaz sustine ca exista suspiciunea ca in acest mod Vergil Chitac ar fi dorit sa acopere surse nejustificate de venit.

Cladiu Palaz a transmis miercuri, printr-un comunicat de presa, ca pe data de 22 septembrie, a adresat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta o plangere penala impotriva lui Vergil Chitac privind falsul in declaratii.

"Dupa cum se poate constata din cuprinsul declaratiilor de avere depuse de Vergil Chitac in perioada 2009 - 2016, cand acesta era necasatorit, disponibile pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, la rubrica venituri ale declarantului si ale membrilor sai de familie sunt mentionate venituri la sectiunea sot/sotie, iar in unele cazuri chiar este mentionat numele fostei sotii, Chitac Simona. Adaugarea acestor venituri, ale unei persoane care nu mai facea parte dintre membrii sai de familie, este in masura sa ridice suspiciunea rezonabila ca Vergil Chitac a dorit acoperirea unor surse de venit nejustificate", se arata in comunicat.

Claudiu Palaz considera ca Vergil Chitac ar trebui sa renunte la candidatura sa la Primaria Constanta.

"Falsul este unul evident si se regaseste in toate declaratiile de avere depuse in acesti ani, la diferite institutii ale statului. Sunt convins de faptul ca organele de cercetare penala vor ajunge la aceeasi concluzie. Desi in cazul lui Vergil Chitac nu putem vorbi de onoare, consider ca ar trebui sa renunte la aceasta candidatura macar pentru a nu lasa iar orasul Constanta fara primar, peste cateva luni, asa cum s-a intamplat cu Mazare" a declarat Claudiu Palaz.

Vergil Chitac este candidatul PNL la Primaria Constanta, iar Claudiu Palaz candideaza pentru aceeasi functie din partea PMP

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News