Traseiștii din PNL. Politicienii care au trecut pe la mai multe partide până să ajungă liberali

Vineri, 20 August 2021, ora 03:15
5252 citiri
Traseiștii din PNL. Politicienii care au trecut pe la mai multe partide până să ajungă liberali
PNL nu a avut o problemă din a aduce în rândurile partidului politicieni din alte formațiuni FOTO Hepta

Traseismul este o boală veche și grea a partidelor politice românești. Pe la toate partidele au apărut de-a lungul timpului politicieni care „și-au găsit greu locul”, perindându-se pe la 2, 3 sau chiar 4 formațiuni politice.

Ziare.com vă prezintă mai jos o parte dintre politicienii care au trecut pe la mai multe partide până să ajungă liberali:

Gheorghe Pecingină, în prezent deputat PNL de Gorj, a trecut pe la 4 partide înainte să se alăture liberalilor. Concret: Pecingină a fost pe rând membru în PDL, PP-DD (partidul lui Dan Diaconescu, din partea căruia a candidat la Primăria Târgu Jiu în 2012), PSD, ALDE și, în cele din urmă, PNL.

El a ajuns la liberali în 2016, adus de Dan Vâlceanu, co-președintele organizației locale, transferul său fiind salutat de organizație printr-un comunicat de presă: ”Echipa liberală din Târgu-Jiu beneficiază, de astăzi, de contribuția a încă unui om respectat, integru, care știe ce înseamnă aplicarea legii și își dorește un viitor pentru tineri, la ei acasă”. Deși a ocupat poziția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor, la puțin timp după instalarea guvernului Orban, Gheorghe Pecingină declara pentru presa locală că nu își dorește nici un fel de funcție, ”nici măcar la nivel central”.

Daniel Constantin este un alt traseist primit în PNL. Înainte de a face parte din echipa liberalilor, Daniel Constantin s-a înscris în 2006 în Partidul Conservator (PC), unde a coordonat activitatea Departamentului de Fonduri Europene, apoi a fost copreședinte al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), precum și fondator al Partidului Pro Romania. În prezent, Daniel Constantin este deputat PNL și unul dintre cei 8 vicepreședinți.

Liviu Ioan Balint este în prezent deputat PNL și are la activ 4 partide. A fost ales deputat în 2016, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP), în septembrie 2017 a trecut la Partidul Social Democrat, iar în septembrie 2019, la Partidul Pro România. După ce a votat învestirea guvernului Orban, a demisionat și din acest partid și s-a înscris în ianuarie 2020 în Partidul Național Liberal.

Mircea Banias, în prezent deputat PNL, fost membru al PNL, PDL, din nou PNL, PC, ALDE, Pro România. Concret, a fost membru PNL în perioada 1997-2002, iar din anul 2002 era membru al PDL, iar pentru câțiva ani a fost președintele Organizației județene a PDL Constanța. A fost ales senator de Constanța din partea PDL în 2008 și a fost vicelider al grupului PDL din Senat. În 2012, a părăsit PDL și a revenit în PNL, pentru ca înainte de alegerile din acel an să treacă la PC. Din 2014, a făcut parte din succesorul PC, partidul ALDE, mai apoi s-a înscris în PRO România, iar astăzi a revenit alături de liberali.

Sorin Cîmpeanu a obținut un mandat de deputat în circumscripția București din partea Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), în urma alegerilor parlamentare din 2016. În 2017 a părăsit ALDE și a co-fondat partidul Pro România împreună cu fostul prim-ministru, Victor Ponta. Ulterior, însă, în decembrie 2019 părăsește Pro România, iar în ianuarie 2020 se alătură Partidului Național Liberal.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#PNL, #traseism politic , #stiri PNL