Chiliman si Diana Tusa, exclusi din PNL

Luni, 27 Mai 2013, ora 16:11
5361 citiri
Chiliman si Diana Tusa, exclusi din PNL
Foto: B1TV

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, si deputatul Diana Tusa au fost exclusi, luni, din PNL, in urma votului din Delegatia Permanenta. Ambii au fost dati afara din randul liberalilor pentru "abateri grave de la disciplina partidului"

"Cred ca acum este cazul sa-l lasam pe Crin Antonescu sa se bucure de victoria obtinuta astazi", a declarat Andrei Chiliman, dupa ce Diana Tusa a citit voturile exprimate la Delegatia Permanent. Totodata, cei doi au anuntat ca vor sustine o conferinta de presa la ora 17:00.

In cazul lui Andrei Chiliman, doar cinci membri ai Delegatiei Permanente au votat impotriva vointei lui Crin Antonescu, in timp ce pentru Diana Tusa s-au opus 41 de liberali. 104 au fost pentru excluderea acesteia, in timp ce 19 voturi au fost nule.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca a propus excluderea din partid a lui Andrei Chiliman si a Dianei Tusa, in baza articolului 16 din Statutul partidului.

Vot final pentru excluderea lui Chiliman: Sper sa scot PNL din mocirla, sa-l salvez de Antonescu

La sfarsitul saptamanii trecute, din filiala sectorului 1 Partidului National Liberal au fost exclusi 12 apropiati ai lui Chiliman, pentru care nu era nevoie de o decizie a Delegatiei Permanente a partidului.

Presedintele Consiliului Director al Initiativei Romania Liberala, Vlad Moisescu, a catalogat drept ridicole motivele excluderii sale si a colegilor sai din PNL. El l-a criticat dur pe presedintele PNL, Crin Antonescu, sustinand ca aceste excluderi reprezinta inca "o dovada ca PNL s-a transformat intr-o structura de tip stalinist".

A inceput epurarea in PNL - Vlad Moisescu, exclus. Urmeaza Chiliman si Tariceanu?

Conflictul Antonescu - Chiliman a devenit public in momentul in care, in urma cu un an, presedintele PNL a sustinut inlocuirea edilului de la sefia PNL Bucuresti, pe fondul neintelegerilor asupra negocierilor privind desemnarea candidatilor la alegerile locale in Bucuresti din partea USL. La momentul respectiv, Chiliman a amenintat cu demisia din PNL, insa in cele din urma si-a prezentat "demisia de onoare" din Biroul Politic Central al PNL.

La acea vreme, Antonescu spunea spera ca primarul Sectorului 1 sa nu-si dea demisia din partid, el fiind sustinut la alegerile locale pentru un nou mandat.

Conflictul dintre cei doi a ajuns la nou episod la alegerile parlamentare, cand Andrei Chiliman s-a opus sustinerii lui Becali pe listele USL.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Diana Tusa PNL, #Andrei Chiliman excluderi, #excludere PNL scandal , #excluderi PNL