Cade primul cap: Liberal exclus din cauza ca a votat Guvernul Ponta 3

Marti, 04 Martie 2014, ora 21:19
8368 citiri
Cade primul cap: Liberal exclus din cauza ca a votat Guvernul Ponta 3
Foto: proalba.ro

Vicepresedintele PNL Alba Florin Roman a declarat, marti, ca deputatul Calin Potor, care a anuntat ca va vota Guvernul Ponta, va fi exclus din partid, intrucat "momentul este foarte bun pentru a scapa de fripturisti si traseisti".

Florin Roman, care este si presedintele PNL Alba Iulia, a precizat ca Potor reprezinta "o pierdere calculata", iar, dupa declaratiile potrivit carora va vota pentru noul Guvern Ponta, acesta va fi exclus din partid.

"E o pierdere calculata. Dupa ce a fost impus peste vointa organizatiei judetene si locale ca si candidat pentru Camera Deputatilor, nu a mai dat pe la partid. A pierdut batalia pentru sefia PNL Alba Iulia si de atunci Calin Potor a intrat in adormire. Il dam cu drag celor de la PSD si va spun ca pentru noi nu este decat un moment foarte bun de a scapa de fripturisti si traseisti", a afirmat Roman.

Intrebat daca Potor va fi sanctionat de PNL in situatia in care nu isi va da demisia, Roman a raspuns ca va fi exclus din partid.

"Categoric va fi exclus din partid dupa votul si declaratiile facute astazi (marti - n.redd.) ", a afirmat Florin Roman.

Deputatul PNL de Alba Calin Potor declara, marti, ca va vota in Parlament noul Guvern Ponta si ia in calcul varianta plecarii din partid la PSD, deoarece doreste sa fie duse mai departe promisiunile USL facute in campania electorala.

Potor spunea ca, in cadrul Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, din care face parte, a votat pentru investirea lui Nicolae Banicioiu ca ministru al Sanatatii, iar in plenul Parlamentului va vota pentru noul Guvern Ponta.

"In comisie am votat pentru ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu. In plen o sa votez pentru Guvernul Ponta. Nu am votat inca, sunt discutiile dinaintea votului final. Voi vota cu Guvernul Ponta, este un lucru cu care eu am fost de acord de la bun inceput, de cand am facut USL, ca voi sprijini ca premier al Romaniei pe Victor Ponta si ca presedinte al romanilor pe Crin Antonescu. Sunt lucrurile la care eu inca mai tin, chiar daca USL este, din pacate, doar o amintire", afirma Potor.

Ponta il ignora pe Basescu: Acest Guvern continua programul de guvernare al USL, pana in 2016 (Video)

Potor ar putea pleca la PSD

Intrebat daca intentioneaza sa demisioneze din PNL si sa se inscrie intr-un alt partid, Potor a spus ca nu exclude "varianta de a pleca la PSD".

"Este si aceasta una din variantele pe care le am. Pe mine m-au votat in Alba Iulia nu doar cei de la PNL, m-au votat si cei de la PSD si cei care voteaza in mod traditional cu PDL, altfel nu as fi obtinut 52 la suta. Drept urmare, gandul meu este de a duce mai departe promisiunile pe care USL le-a facut in campania electorala si pe care Guvernul Ponta si partidele care il sustin la guvernare vor sa le duca mai departe si sa le infaptuiasca. Probabil ca daca voi face un pas si voi pleca spre un alt partid, cele mai mari sanse sunt de a ma indrepta spre PSD", spunea Potor.

Calin Potor este la al doilea mandat de deputat si reprezinta Colegiul Alba Iulia. El a candidat si la alegerile locale din 2012 pentru Primaria Alba Iulia, insa a fost invins de actualul primar Mircea Hava.

El este membru PNL din 2011, cand a venit de la PDL, partid din care si-a dat demisia in 2010, pe cand era presedintele organizatiei PDL Alba Iulia. Potor se inscrisese in PD in 1995.

Calin Potor este de profesie medic.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#liberal exclus vot Guvern Ponta, #liberal exclus vot Guvern, #PNL excludere , #excluderi PNL