Furtună în PNL Timiş. Marilen Pirtea, atac devastator la tandemul Nica – Groza. ”Oamenii nu sunt orbi și proști așa cum îi vor unii”

Duminica, 11 Septembrie 2022, ora 19:17
4382 citiri
Furtună în PNL Timiş. Marilen Pirtea, atac devastator la tandemul Nica – Groza. ”Oamenii nu sunt orbi și proști așa cum îi vor unii”
Marilen Pirtea, primvicepreşedinte al PNL Timiş FOTO: debanat.ro

Deputatul Marilen Pirtea, primvicepreşedinte al PNL Timiş, a produs un atac extrem de dur, în interiorul partidului, la adresa tandemului Alin Nica-Dănuţ Groza.

Pirtea afirmă, printre altele, că Alin Nica- președintele Consiliului Județean Timiș- și Danuț Groza- Secretarul general al PNL Timiș - au confiscat filiala în interes propriu, iar tinerii “învață modelul obedienței și al slugărniciei” pentru a avea acces la poziţii în partid, potrivit debanat.ro.

Marilen Pirtea a trimis sâmbătă, 10 septembrie, un mesaj pe Grupul de WhatsApp al primarilor liberali în care face o analiză devastatoare la adresa conducerii PNL Timiş. Fără să rostească vreun nume, în colimator sunt luaţi preşedintele Alin Nica şi secretarul general Dănuţ Groza. Atacul lui Pirtea este cu atât mai neobişnuit cu cât acesta nu a fost niciodată conflictual în interiorul partidului. De menţionat că în PNL Timiş există o grupare formată din mai mulţi primari care îi contestă pe Nica şi Groza. Foarte probabil, pornind de la textul lui Pirtea, Alin Nica a convocat intempestiv o şedinţă a conducerii PNL Timiş, în această seară de la ora 17.00.

”A găsi permanent vinovați pentru lipsa de performanță a cârmuitorilor mesianici, în lipsa capacității și a inteligenței de a găsi soluții, este o strategie păguboasă pentru partid iar rezultatele ei se văd în atâtea și atâtea domenii – în bugetele primăriilor conduse de primari PNL, în reprezentarea PNL Timiș la conducerea instituțiilor și structurilor locale și județene sau în instituțiile și structurile naționale!

Oamenii nu sunt orbi și proști așa cum îi vor unii și, sau mai ales, oamenii ce simt și trăiesc doctrina liberală se îndepărtează de o asumare politică atunci când constată astfel de derapaje, ” transmis liberalul.

Deputatul s-a plâns că nu a fost inclus în echipa de negociere a partidului atunci când s-au discutat aspectele ce vizau modul de conlucrare a coaliției PNL – PSD în județul Timiș. Mai mult, spune că i-au fost luate atribuții din fișa postului.

Politicianul este de părere că tinerii care se înscriu în partid vor învăța sa fie slugarnici pentru a accede la poziții înalte și joburi.

”Dacă sutele de tineri înscriși în partid (mulți există doar în hârtii) învață modelul obedienței și al slugărniciei care le oferă accesul la poziții și joburi… atunci PNL Timiș este pe un drum greșit! M-am oferit, și mă ofer în continuare, să organizez școli de primăvară, vară, toamnă, iarnă pentru tinerii noștri liberali, acolo unde să le aduc în față, așa cum am mai făcut (a se vedea acțiunile Fundației Konrad Adenauer), personalități puternice, oameni care să-i inspire și să-i motiveze pentru o construcție sănătoasă a PNL și, implicit, a României”, a mai spus Marilen Pirtea.

Ludovic Orban, convins că oamenii care „votează cu PNL, de fapt votează cu PSD”. Liderul Forța Dreptei critică situația din Timiș
Ludovic Orban, convins că oamenii care „votează cu PNL, de fapt votează cu PSD”. Liderul Forța Dreptei critică situația din Timiș
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat miercuri, 27 martie, după excluderea din partid a liderului PNL Timiş, Alin Nica, care s-a opus unei alianțe cu PSD în alegerile locale....
UPDATE Un lider local din PNL, demis după ce a respins categoric pe candidatul impus de la București: "Mai bine îmi tai o mână decât să semnez"
UPDATE Un lider local din PNL, demis după ce a respins categoric pe candidatul impus de la București: "Mai bine îmi tai o mână decât să semnez"
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat, marţi, 26 martie, că este decis să candideze pentru un nou mandat şi că nu ar semna, ca preşedinte al filialei PNL Timiş,...
#PNL Timis, #marilen pirtea, #scandal PNL , #stiri PNL